Prezentacijom na Trgu slobode obeležena slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

Zrenjanin – Dan policije

Policijska uprava Zrenjanin prezentacijom na Trgu slobode obeležila slavu Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

Širom Srbije, u svim sedištima policijskih uprava, danas se obeležava Dan  Ministarstva unutrašnjih poslova, slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije. Policijska uprava Zrenjanin ovim povodom je, na Trgu slobode, organizovala prezentaciju vozila, opreme i materijalno-tehničkih sredstava koja se koriste u svakodnevnom radu i predstavljanje policije u zajednici, uz prigodan prateći program.

Brojni posetioci programa, među kojima su prednjačili oni najmlađi, mogli su se upoznati s vozilima i opremom vatrogasno-spasilačke čete, granične policije, saobraćajne policije, policije opšte nadležnosti i kriminalističke policije. Upriličen je i prikaz borilačkih sportova i veština, koje primenjuju i policijski službenici, uz učešće članova Tekvondo kluba „Zrenjanin“, Omladinskog džudo kluba „Proleter“ i Rvačkog kluba „Proleter“, a prigodnu tačku izveli su i najmlađi članovi Plesnog kluba „Fri Dens“ iz Zrenjanina. Na završetku programa, pripadnici vatrogasno-spasilačkog bataljona priredili su deci uživanje u vatrogasnoj peni. 

Obeležavanju Dana policije prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je istakao značaj saradnje Grada Zrenjanina i Policijske upravom i učešće u zajedničkim aktivnostima, u cilju povećanja opšte bezbednosti svih građana Zrenjanina.

„Bezbednosni izazovi svakako nas upućuju na blisku saradnju s Ministarstvom unutrašnjih poslova i pripadnicima Policijske uprave u Zrenjaninu. Kada dođe do određenih problema, prvo što pomislimo jeste da to prijavimo Policijskoj upravi, a možemo da kažemo da je trenutna bezbednosna situacija u Zrenjaninu stabilna i da nema povećanja broja krivičnih dela, što je jako bitno“, istakao je gradonačelnik i dodao da pripadnici Policijske uprave prijave rešavaju u najkraćem roku.

„Kao  grad, kao lokalna samouprava, takođe smo dali doprinos stvaranju ovakve bezbednosne atmosfere, kroz dugogodišnju saradnju i pomoć Policijskoj upravi u različitim segmentima, bilo da je u pitanju vatrogasno-spasilački bataljon, ili saobraćajna policija. U svakom slučaju, saradnja je bliska, jer je to neophodan preduslov za očuvanje bezbednog okruženja za naše sugrađane“, rekao je gradonačelnik, pomenuvši još neke vidove saradnje čija je realizacija u toku.

Izvor i opsirnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022