Spremite udobnu obuću i dođite u subotu u 9h na Trg Zorana Đinđića

Klub planinara Zrenjanin, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, i uz podršku kompanije “Gomex”, organizuje manifestaciju “Dan pešačenja”, koja će biti održana u Zrenjaninu, u subotu, 11. septembra. Manifestacija će biti organizovana pod sloganom „Korak bliže zdravlju“.

Tim povodom danas je u “Multimedijalnoj sali” Gradske kuće održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen ovaj sportsko-rekreativni događaj.

Kako je danas rečeno, zajednički skup učesnika i grupni polazak biće organizovan na Trgu dr Zorana Đinđića, u zavisnosti od trenutne epidemiološke situacije. Planirano je da pojedinci i grupe dolaze u periodu od 9 do 11 časova, u manjim grupama i na adekvatnom rastojanju.

Planirano je da se pešači od Trga dr Zorana Đinđića do takozvanog SUP-ovog mosta. Zatim se obalom Begeja ide prema Žutom mostu i naselju Berbersko. Kod centralnog parkinga se skreće ka Ajfelovom mostu, a zatim se prolazi pored jezera I i III i „Kifla mosta“, ponovo do reke Begej.

Staza dalje prolazi pored „Banana mosta“, a zatim do naselja Berbersko, Železničkog mosta i dalje preko livade do Mužljanskog mosta. Povratak sledi istom stazom do Železničkog mosta.

Po prelasku Železničkog mosta kreće se suprotnom obalom Begeja, potom pored Osnovne škole „2. oktobar“ i ponovo se izlazi na obalu Begeja. Nastavak je ulicom Begejski red do Žutog mosta i nazad do Pešačkog mosta, gde je predviđen završetak pešačenja.

Manifestacija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Odvijaće se paralelno gotovo u celoj Srbiji. Prethodnih godina akcija je okupila više od 17.000 ljudi u 68 gradova i opština.

Cilj je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezane za prirodu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *