U subotu u 9h “Dan pešačenja” u Zrenjaninu pod sloganom “Korak bliže zdravlju”

Spremite udobnu obuću i dođite u subotu u 9h na Trg Zorana Đinđića

Klub planinara Zrenjanin, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, i uz podršku kompanije “Gomex”, organizuje manifestaciju “Dan pešačenja”, koja će biti održana u Zrenjaninu, u subotu, 11. septembra. Manifestacija će biti organizovana pod sloganom „Korak bliže zdravlju“.

Tim povodom danas je u „Multimedijalnoj sali“ Gradske kuće održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen ovaj sportsko-rekreativni događaj.

Kako je danas rečeno, zajednički skup učesnika i grupni polazak biće organizovan na Trgu dr Zorana Đinđića, u zavisnosti od trenutne epidemiološke situacije. Planirano je da pojedinci i grupe dolaze u periodu od 9 do 11 časova, u manjim grupama i na adekvatnom rastojanju.

Planirano je da se pešači od Trga dr Zorana Đinđića do takozvanog SUP-ovog mosta. Zatim se obalom Begeja ide prema Žutom mostu i naselju Berbersko. Kod centralnog parkinga se skreće ka Ajfelovom mostu, a zatim se prolazi pored jezera I i III i „Kifla mosta“, ponovo do reke Begej.

Staza dalje prolazi pored „Banana mosta“, a zatim do naselja Berbersko, Železničkog mosta i dalje preko livade do Mužljanskog mosta. Povratak sledi istom stazom do Železničkog mosta.

Po prelasku Železničkog mosta kreće se suprotnom obalom Begeja, potom pored Osnovne škole „2. oktobar“ i ponovo se izlazi na obalu Begeja. Nastavak je ulicom Begejski red do Žutog mosta i nazad do Pešačkog mosta, gde je predviđen završetak pešačenja.

Manifestacija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Odvijaće se paralelno gotovo u celoj Srbiji. Prethodnih godina akcija je okupila više od 17.000 ljudi u 68 gradova i opština.

Cilj je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezane za prirodu.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022