U Zrenjaninu održan “Dan otvorenih vrata” u okviru obeležavanja Dana Evrope

Zrenjanin – “Dan otvorenih vrata”

Podelite vest

Danas je u Baroknoj sali Gradske kuće održan “Dan otvorenih vrata” i prezentovan Interreg IPA Program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, pod nazivom “Evropa računa na vas – Evropa računa na mlade”.

“Dan otvorenih vrata” namenjen je, pre svega, mladima, učenicima i studentima, s obzirom da se ova godina u Evropi obeležava kao Evropska godina mladih.

Svoje učešće na skupu su imali predstavnici Ambasade Republike Rumunije u Srbiji, Ministarstva razvoja, javnih radova i administracije Rumunije, Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije i Antene Zajedničkog sekretarijata Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.

ipa rumunija srbija zrenjanin 007
“Dan otvorenih vrata”

Na samom početku, učesnike je, u ime Grada Zrenjanina, pozdravio predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić sledećim rečima:

“Bili su to značajni koraci ka onom što je usledilo kasnije, nakon uspostavljanja IPA programa i realizacije ozbiljnih infrastrukturnih projekata. U okviru prvog IPA programa, od 2007. do 2013. godine, vrednost projekata iznosila je blizu 20 miliona evra, da bi drugi poziv programa dostigao već 75 miliona evra i doneo nekoliko veoma značajnih investicija u grad Zrenjanin”, istakao je Čedomir Janjić.

ipa rumunija srbija zrenjanin 008
Čedomir Janjić, predsednik Skupštine grada Zrenjanina

“Zahvaljujući projektu “Pametna i održiva potrošnja energije”, Zrenjanin je dobio prvu “pametnu zgradu” u Banatu i uspostavio Regionalni centar za energetsku efikasnost. Izuzetno značajan je i projekat pod imenom “Revitalizacija navigacione infrastrukture na Begeju”, vredan skoro 14 miliona evra. Istakao bih i nabavku vozila i opreme za zajedničko reagovanje u vanrednim situacijama, odnosno “Zajedničko upravljanje rizicima od poplava”, čiji je nosilac takođe bio naš Regionalni centar za razvoj “Banat”. Vrednost tog projekta iznosila je 828.000 evra”, rekao je Janjić.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px