Crveni krst Zrenjanin: Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležilo 119 davalaca

Zrenjanin – Crveni krst Zrenjanin

Obeležavajući Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizovao je dve akcije dobrovoljnog davanja krvi na koje se odazvalo 119 naših humanih sugrađana, a prikupljeno je 96 jedinica ove dragocene tečnosti. Prvi put krv je dalo 39 osoba.

U prostorijama Zrenjaninske gimnazije realizovana je redovna gradska akcija dobrovoljnog davanja krvi, a na inicijativu maturanata ETŠ ,,Jovan Trajković“ Zrenjanin u popodnevnim časovima održana je i akcija namenjena svim punoletnim srednjoškolcima.

Veliki je izazov motivisati mlade ljude da postanu davaoci i zato upućujemo zahvalnost njihovim profesorima, direktorki, a posebno ovim divnim mladim ljudima velikog srca koji su se odlučili na ovako humani gest. Akciji su se pored maturanata ETŠ,,Jovan Trajković“, odazvali profesori i zaposleni, kao i maturanti Zrenjaninske gimnazije, HTPŠ ,,Uroš Predić“, Tehničke škole i Srednje poljoprivredne škole.

Posebno nam je zadovoljstvo što nam se juče pridružio i gradonačelnik grada Zrenjanina, Simo Salapura koji je dao krv po 47. put i ličnim primerom pozvao sugrađane da davanjem krvi iskažu svoju humanost.

Svim dobrovoljnim davaocima čestitamo praznik a posebnu zahvalnost upućujemo humanim Zrenjanincima koji su se odazvali pozivu i učestvovali na jučerašnjoj akciji čime su pokazali solidarnost i omogućili da mnoga srca kucaju!

Zahvaljujemo se i našim domaćinima Zrenjaninskoj gimnaziji i ETŠ ,,Jovan Trajković“ Zrenjanin koji su podržali i pomogli realizaciju jučerašnje akcije.

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. svim maturantima i zaposlenima u srednjim školama u zrenjaninu sve čestitke za dobrovoljno davanje krvi akcija je uspela i njih 119 dalo je dragocenu tečnost hvala vam omladino

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022