Treći ciklus radne aktivnosti “Da nam sela budu bliža” gradonačelnik sa saradnicima počeo u Mihajlovu

Mihajlovo - Pesta gradinačelnika

Treći ciklus radne aktivnosti gradonačelnika Zrenjanina “Da nam sela budu bliža” počeo je juče posetom Mihajlovu. Gradonačelnik Simo Salapura, sa saradnicima, najavio je da će i ove godine obići sva naseljena mesta na gradskoj teritoriji, razgovarati s predstavnicima mesnih zajednica i građanima o problemima, potrebama, realizovanim investicijama, ali i isticati primere dobre prakse i aktivnosti meštana koje doprinose razvoju seoskih sredina.

Gradonačelnik je juče održao sastanak s rukovodstvom MZ “Mihajlovo” i posetio tamošnji fudbalski klub, MSK, na čijem su stadionu dograđene višenamenske prostorije. Družio se na fudbalskom terenu i s najmlađim fudbalerima iz tog kluba, kojih je dvadesetak, i poklonio im nekoliko fudbalskih lopti.

Grad je pružio podršku toj investiciji, jer je ovdašnji fudbalski klub kolektiv koji dobro funkcioniše i primer je i za teritoriju grada Zrenjanina. Ukupna ulaganja na stadionu iznose blizu tri miliona dinara”, kazao je gradonačelnik Salapura i dodao da su u selu u proteklom periodu realizovane i druge investicije.

U saradnji s pokrajinskim sekretarijatom ove godine je izvršeno i čišćenje dela divlje deponije, ukupna vrednost je blizu 7 miliona dinara bez PDV, a takođe smo razgovarali i o aktivnostima za naredni period. U pitanju je dodatna izgradnja primarne i sekundarne vodovodne mreže u Ulici Petefi Šandora, a postoji i potreba u narednom periodu da se asfaltiraju ulice Dože Đerđa i Donji red, što su nešto veće investicije, za koje tražimo predmer i predračun radova”, prokomentarisao je gradonačelnik posetu Mihajlovu.

Tokom sastanka u prostorijama mesne zajednice, rukovodioci gradskih javnih preduzeća ukazali su na aktivnosti u domenu svog rada. Najviše je bilo reči, što je neizbežna tema u svim sredinama, o iznošenju i odlaganju otpada, redovnim periodičnim akcijama JKP “Čistoća i zelenilo”, a direktor tog preduzeća, Nemanja Milinković, informisao je prisutne i o mogućnosti usluge koja je dostupna samo u selima, mobilne pogrebne službe. Meštani mogu u svom domu, pozivanjem službe, obaviti sve formalnosti oko zakazivanja i obavljanja čina sahrane i obezbediti potrebnu opremu. 

Predsednik Saveta MZ Mihajlovo Tot Erne kaže da je dugogodišnja želja meštana bila da na stadionu dobiju prostor za druženje nakon utakmica, kao i prilikom susreta s prijateljskim klubovima, što je sada i učinjeno. U planovima koje imaju su asfaltiranja pomenutih ulica, sanacija krova na prostorijama kulturno-umetničkog društva, dogradnja vodovodne mreže.

“Saradnja s Gradom Zrenjaninom, Gradskom upravom je dobra i u tom smeru ćemo je i nastaviti”, rekao je Tot.   

On je danas, zajedno s predsednikom Fudbalskog kluba MSK Makan Jožefom, uručio i zahvalnice za saradnju kolektivima i pojedincima, zaslužnim za realizaciju investicije na stadionu, a u ime Grada Zrenjanina zahvalnicu je primio gradonačelnik Simo Salapura.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px