Crveni krst Zrenjanin organizuje dve akcije dobrovoljnog davanja krvi

Zrenjanin - Crveni krst Zrenjanin

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi u sledećim terminima:

četvrtak, 14. oktobar 2021. godine i
utorak, 19. oktobar 2021. godine.

Akcije će se održati  u  svečanoj sali mesnih zajednica “Veljko Vlahović” i „Sonja Marinković“ (Bulevar Veljka Vlahovića 14) u terminu od 8.00 do 12.00 časova. Zalihe krvi su izrazito smanjene.

Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije.

Apelujemo na naše sugrađane da nastave tradiciju humanosti i odazivaju se na akcije dobrovoljnog davanja krvi u što većem broju, jer samo zajedničkim angažovanjem će biti obezbeđen kontinuirani priliv jedinica krvi za sve pacijente i krv će uvek čekati pacijente, a ne pacijenti krv.

Svi koji su zdravi, a mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način da to odlažu zbog situacije sa korona virusom! U cilju sprečavanja prenošenja virusa Kovid-19 za davaoce krvi se primenjuju dodatne mere opreza. Većina mera je uobičajena, a dodatne procedure imaju za cilj da pojačaju zaštitu davaoca i primaoca krvi.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kg težine.

Ne smemo zaboraviti da krv nema alternativu i da postoje oni kojima je neophodna bez obzira na sve.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *