Crveni krst Zrenjanin za vikend na peskari organizovao obuku za volontere

Crveni krst Zrenjanin bazira svoj rad na angažovanju volontera te je od izuzetnog značaja da volonteri budu edukovani i stručno osposobljeni za oblast kojom se bave u Crvenom krstu.

U cilju edukacije volontera i kontinuiranog zanavljanja volonterske baze Crveni krst Zrenjanin tokom vikenda organizovao je obuku za volontere na kupalištu ,,Peskara“ u Mužlji.

obuka za volontere 6
CK ZRENJANIN - OBUKA ZA VOLONTERE
obuka za volontere 2
CK ZRENJANIN - OBUKA ZA VOLONTERE

Tokom rada učesnici su prošli kroz bazične obuke i imali priliku da se upoznaju sa samom organizacijom, javnim ovlašćenjima poverenim Crvenom krstu kao i programima koje Crveni krst realizuje.

U okviru obuke sa učesnicima su obrađene teme: Difuzija ( Osnovna znanja o Pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Osnovni Principi Crvenog krsta, Znak Crvenog krsta i pravilna upotreba znaka Crvenog krsta), Promocija humanih vrednosti, Prva pomoć i RPPOS i kao i teme iz Jedinstvenog sistema obuke Crvenog krsta Srbije.

obuka za volontere 13
CK ZRENJANIN - OBUKA ZA VOLONTERE
obuka za volontere 12
CK ZRENJANIN - OBUKA ZA VOLONTERE

Volonteri su imali priliku da pored usvajanja novih znanja vreme provedu u druženju i boljem upoznavanju, što je takođe od izuzetnog značaja za njihovo dalje angažovanje i timski volonterski rad u organizaciji.

Više fotografija na FB stranici CK Zrenjanin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *