Radojka i Slavko 65 godina u braku ! Crveni krst Zrenjanin ,,Sunčana jesen života“

Zrenjanin – Crveni krst Zrenjanin

Podelite vest

Crveni krst Zrenjanin organizovao je danas u Velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin završnu, svečanu manifestaciju povodom realizacije programa ,,Sunčana jesen života“.

Tom prilikom su určene nagrade volonteru sa najdužim volonterskim stažom i najstarijem aktivnom volonteru Crvenog krsta Zrenjanin kojima do sada nisu uručivane nagrade na ovoj manifestaciji, kao i nagrada bračnom paru sa najdužim bračnim stažom koji se prijavio na konkurs Crvenog krsta.

Gospođa Nada Radnović rođena je 11. septembra 1952. godine, volonterka je sa najdužim  volonterskim stažom. Sa skoro 32 godine volonterskog staža i danas posvećeno učestvuje u mnogim aktivnostima  Organizacije. Predsednica je Osnovne organizacije Crvenog krsta ,,Bagljaš“.

Gospođa Margit Kucora rođena je 25. marta 1942. godine, volonter je Crvenog krsta Zrenjanin skoro 20 godina, i od tada aktivno učestvuje u humanitarnim, zdravstveno-preventivnim i sportskim aktivnostima Organizacije. Bila je predsednik kao i sekretar Osnovne organizacije Crvenog krsta ,,Dositej  Obradović“ u dva mandata. Član je aktuelnog saziva Skupštine Crvenog krsta Zrenjanin.

Bračni par koji je najduže u braku a koji se javio na konkurs raspisan od strane Crvenog krsta Zrenjanin su gospođa Radojka i gospodin Slavko Krajina. Ove godine, tačnije 5. oktobra, oni su proslavili 65. godišnjicu braka.

Na svečanosti su proglašeni i izloženi najbolji radovi i nagrađeni polaznici Predškolske ustanove i učenici osnovnih škola koji su poslali najbolje radove na likovno literarni konkurs ,,Moji baba i deda“.

suncana jesen zivota zrenajnin 2022 034
Slavko i Radojka Krajina

REZULTATI LIKOVNO – LITERARNOG KONKURSA ,,MOJI BABA I DEDA“

OSNOVNE ŠKOLE ( I – IV ) LIKOVNI KONKURS

1. mesto Dimitrije Šofejović, OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Zrenjanin ( II-2 razred)
2. mesto Vasil Kerkez, OŠ ..Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin (I-4 razred)
3. mesto Vukašin Sujić, OŠ ,,Mladost“ Tomaševac (II razred)

LITERARNI KONKURS

1.mesto Elena Marković, OŠ ,,Dr Aleksandar Sabovljev“, Ečka, (IV-1 razred)
2. mesto Simon Ognjenović, OŠ ,,Dr Jovan Cvijić“ Zrenjanin (IV-1 razred)
3. mesto Matea Subin, OŠ ,,Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin (IV-5 razred)

LIKOVNI KONKURS PREDŠKOLSKA USTANOVA

1. mesto – Renata Tot, vrtić ,,Sunčica“, vaspitači Snežana Stefanović i Adelina Pankaričan
2. mesto – Sofija Tot, vrtić ,,Crvenkapa“, vaspitači Tihana Medarević i Senka Ravić
3. mesto – Veljko Poznić, vrtić ,,Dečja radost“, vaspitači Grnča Zorica i Kristina Ristoski

U programu su učestvovali učenici drugog razreda OŠ ,,2. oktobar“ iz Zrenjanin (učiteljica Sonja Vujin) i četvrtog razreda OŠ ,,Đura Jakšić“ iz Zrenjanina (učiteljica Sonja Vujaković).

Starenje populacije danas predstavlja jedan od najvećih uspeha čovečanstva ali je i jedan od najvećih izazova, zato Crveni krst i kroz ovu manifestaciju ali i brojne druge akcije i aktivnosti želi da skrene pažnju na često neprepoznatljiv i zanemaren doprinos starijih osoba u porodici, lokalnoj zajednici i društvu. Neophodno je osnažiti učešće starijih osoba u različitim aspektima života i podržati njihovo učešće u skladu sa osnovnim pravima starijih osoba, njihovim potrebama i željama. Vrlo je važno da se promoviše društvo za sve generacije u kome svi imaju jednake mogućnosti i koje bi omogućilo da svi razviju svoje potencijale, kroz naše delovanje mi dajemo skroman doprinos ovom globalnom cilju.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. divna manifestacija sunčana jesen života u organizaciji crvenog krsta zrenjanini koji za mene uvek osmišlja i organizuje mnogo toga čestitke i bračnom paru sa najdužim bračnim stažom to sve može crveni krst zrenjnanin bravo

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px