Crveni krst Zrenjanin: Završna manifestacija ,,Sunčana jesen života” Joka i Milan Karanović 59 godina u braku

Zrenjanin - ,,Sunčana jesen života”

U velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin održana je završna manifestacija ,,Sunčana jesen života” koja je okupila starije volontere Crvenog krsta ali i naše najmlađe sugrađane.

U okviru ove tradicionalne aktivnosti, realizovan je konkurs za izbor volontera sa najdužim volonterskim stažom i najstarijeg aktivnog volontera Crvenog krsta Zrenjanin, bračnog para koji je najduže u braku. Deca Predškolske ustanove iz Zrenjanina i učenici nižih razreda zrenjaninskih osnovnih škola učestvovali su na konkursu literarnih i likovnih radova na temu “Moji baba i deda”.

Predsednica Crvenog krsta Zrenjanin, dr Sonja Kapeler Puškarić je uručila nagrade volonteru sa najdužim volonterskim stažom i najstarijem aktivnom volonteru Crvenog krsta Zrenjanin kojima do sada nisu uručivane nagrade na ovoj manifestaciji.

Gospođa Ljiljana Đurđević rođena 11. novembar 1952. godine, volonterka je sa najdužim volonterskim stažom, dobitnik Zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije. Sa 56 godina volonterskog staža i danas posvećeno učestvuje u mnogim aktivnostima Organizacije. Sekretar je Osnovne organizacije Crvenog krsta ,,Gradnulica“.

Gospođa Juliijana Grujić rođena je 20. marta 1943. godine, volonter je Crvenog krsta Zrenjanin skoro 20 godina, i od tada aktivno učestvuje u humanitarnim, zdravstveno-preventivnim i brojnim drugim aktivnostima Organizacije.

Bračni par koji je najduže u braku, a koji se javio na konkurs raspisan od strane Crvenog krsta Zrenjanin su gospođa Joka i Milan Karanović. Oni će ove godine 29. novembra,  proslaviti 59. godišnjicu braka. Na žalost, iz zdravstvenih razloga nisu bili u mogućnosti da na svečanosti lično preuzmu svoju nagaradu.

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti grada Zrenjanina Jelena Dragić, uručila je nagradu bračnom paru gospođi Zori i gospodinu Ljubanu Banjeglavu, drugom po redu po bračnom stažu od 57 godina provedenih u srećnom i skladnom braku, a koji se javio na konkurs raspisan od strane Crvenog krsta Zrenjanin.

Sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević je zahvalila za predan, višedecenijski volonterski rad starijim volonterima i istakla da Crveni krst kroz ovu manifestaciju ali i brojne druge akcije i aktivnosti želi da skrene pažnju na često neprepoznatljiv i zanemaren doprinos starijih osoba u porodici, lokalnoj zajednici i društvu. Vrlo je važno da se promoviše društvo za sve generacije u kome svi imaju jednake mogućnosti i koje bi omogućilo da svi razviju svoje potencijale, kroz naše delovanje mi dajemo skroman doprinos ovom globalnom cilju.

“Crveni krst zaista ulaže izuzetne kapacitete u kontinuiranu brigu o starijim sugrađanima. Oktobar je mesec koji je tradicionalno posvećen starijim licima, i tada su aktivnosti intenzivirane. Ono do čega nam je takođe posebno stalo ne samo u oktobru mesecu nego tokom čitave godine, jeste da promovišemo „aktivno starenje“, i velika nam je želja da svi oni koji žele i koji to mogu, a stariji su, da se uključe u volonterske aktivnosti Crvenog krsta, i samim tim oni postaju socijalno aktivni.”, rekla je Aleksandra.

Ispred Gradske organizacije penzionera prisutnima se obratila gospođa Bojana Jeremić koji je je nagrađenim volonterkama uručila poklon- desetodnevni boravak u Vrnjačkoj Banji.

Pored naših starijih sugrađana nagrade su uručene i najmlađima, polaznicima Predškolske ustanove u Zrenjaninu i učenicima nižih razreda osnovnih škola koji su poslali najbolje radove na likovno literarni konkurs ,,Moji baba i deda”. Ove nagrade uručile su predsednica Komisije za podmladak i omladinu Olivera Jović i dr Dragana Sabovljev, diplomirani bibliotekar, savetnik i lektor Gradske narodne biblioteke ,,Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu. Priređena je i izložba najboljih radova pristiglih na Konkurs.

Svečanosti su prisustvovali i direktorka Gerontološkog centra u Zrenjaninu Tanja Živanov, direktorka Centra za socijalni rad grada Zrenjanina Olivera Lisica, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Zrenjanina Nevena Montresor, predstavnici mesnih zajednica, Predškolske ustanove i zrenjaninskih osnovnih škola.

U programu su učestvovali učenici učenici Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina – Dario Mihaljević (harmonika), Anđelina Švarc (vokalni solista) i Vuk Simić (trombon).

Program su ulepšali svojim nastupom i učenici I-2 razreda OŠ ,,Đura Jakšić” iz Zrenjanina (učiteljica Sonja Vujaković).

REZULTATI LIKOVNO – LITERARNOG KONKURSA ,,MOJI BABA I DEDA”

Literarni radovi:
Kosta Govedarica, OŠ „Branko Ćopić“ Lukićevo (III razred)
Emilija Petrović, OŠ „Dositej Obradović“ Zrenjanin (IV-1)
Elena Popov, OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin (II-1)

Likovni radovi:
Predškolska ustanova:
Nikola Kohajm, vrtić „Sunčica“ (vaspitači: Stanojević, Popov)
Anastasija Jocić, vrtić „Bambi“ (vaspitači: Todić, Rudović, Surla)
Katarina Opačić, vrtić „Dečja radost“ (vaspitači:Suknarev, Kolarov)

Osnovne škole:
Teodora Stamenković, OŠ „Đura Jakšić“ Zrenjanin (I-2)
Kristina Hercegovac, OŠ „Mladost“ Tomaševac (II razred)
Natalija Sinđić, OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin (II-2)
Specijalna nagrada za originalnost i kreativnost
Mirjana Savić, OŠ „Žarko Zrenjanin“ Zrenjanin (III-4)

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px