Najzaslužnijim volonterima i članovima Crvenog krsta Zrenjanin uručena priznanja Crvenog krsta Srbije [FOTO]

Zrenjanin – Skupština CK Zrenjanin

Crveni krst Zrenjanin tradicionalno i ove godine obeležava 8. maj – Svetski dan Crvenog krsta i „Nedelju Crvenog krsta (8.-15. maj), pod sloganom “Sve što činimo, činimo od srca“. 

Svetski dan Crvenog krsta, koji se obeležava 8. maja, na rođendan našeg osnivača Anrija Dinana, godišnja je proslava Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Svake godine, društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca ovim povodom organizuju niz aktivnosti kako bi istakli jedinstvenu ulogu Pokreta u svojim zemljama.

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi u četvrtak, 11. maja u prostorijama Zrenjaninske gimnazije (sala za fizičko) realizovane su dve akcije dobrovoljnog davanja krvi. Redovna gradska akcija realizovala se u terminu od 8.00 do 12.00 časova, a na inicijativu maturanata ETŠ ,,Jovan Trajković“ u terminu od 13.00 do 16.00 časova biće održana akcija namenjena svim punoletnim srednjoškolcima.

Crveni krst Zrenjanin je danas, 11. maja 2023. godine održao i redovnu godišnju sednicu Skupštine u Velikoj Sali Crvenog krsta Zrenjanin. Zvaničnom radnom delu Skupštine prethodio je svečani deo, tokom kojeg su najzaslužnijim volonterima i članovima Crvenog krsta Zrenjanin uručena priznanja Crvenog krsta Srbije.

Sednici Skupštine Crvenog krsta Zrenjanin su prisustvovali: gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predstavnici Vojske, direktori osnovnih i srednjih škola, ustanova i institucija grada Zrenjanina.  Umetnički program je realizovao Omladinski mešoviti hor srednje muzičke škole „Josif Marinković“ predvođen dirigentom, profesorkom Zoricom Kozlovački.

Na samom početku, nakon intoniranja himne Srbije, minutom ćutanja je odata počast svim nastradalima u poslednja dva tragična događaja u Beogradu i Mladenovcu.

Na ovoj Svečanosti uručena su Medalja, Zlatni znak i Srebrni znakovi Crvenog krsta Srbije.

“Danas nam je posebno zadovoljstvo da ovogodišnju sednicu skupštine Crvenog krsta Zrenjanin organizujemo upravo u toku nedelje Crvenog krsta, i to na Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi- Ovo je svakako prilika da, kao i svakog puta, uvažimo sve naše volontere, a najboljima među njima da uručimo visoke znakove priznanja za sve ono što čine u našoj organizaciji. Podsetiću da Crveni krst kao volonterska organizacija ne bi ni postojao da nije predanog rada volontera.

Danas ćemo uručiti najveće priznanje Crvenog krsta Srbije, to je medalja Crvenog krsta, potom će biti uručen jedan zlatni znak Cvrenog krsta i 10 odličja srebrnog znaka Crvenog krsta.

Uvek imamo oko 150 aktivnih mladih volontera i 200 starijih volontera. Kada kažemo stariji volonteri, to su volonteri koji su prevashodno anganžovani u programima brige o starijima i aktivni su u ostalim organizacijama Crvenog krsta Zrenjanin. Ono što nam je posebno dragoceno jeste oko 50 naših iskusnih starijih, volontera koji su prevashodno članovi naših radnih tela i komisija, što nam je jako značajno u radu.”, rekla je sekretar Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević.

Medalja Crvenog krsta Srbije – Miroslav Koprivica
Zlatni znak Crvenog krsta Srbije – Simo Salapura
Srebrni znak Crvenog krsta Srbije – Vukosava Đapić Atanacković, Dr Radivoj Filipov, Rade Daljević, Marijana Nikolić, Daliborka Putić, Aleksandar Takač, Vera Stamatović, Ankica Murgulov, Sojka Milić i Mara Radmilović. Uručeno je i jedno prošlogodišnje priznanje, Srebrni znak za dr Draganu Sabovljev

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. crveni krst zrenjanin je uručio priznanja volonterima i svim zaslužnim članovim crvenog krsta i sve što mogu kao i uvek da kažem bravo za sve skcije koje isti organizuje

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px