Crveni krst Zrenjanin obeležio Svetski dan Crvenog krsta!

Zrenjanin – Crveni krst

Podelite vest

Povodom obeležavnja 8. maja – Svetskog dana Crvenog krsta, u Velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin za volontere Omladinske terenske jedinice organizovan je obilazak izložbene postavke koja je zasnovana na sadržaju monografije ,,Tradicija humanosti: 140 godina Crvenog krsta Zrenjanin“.

svetski dan crveni krst zrenjanin 2
svetski dan crveni krst zrenjanin 6

Volontere je kroz izložbu provela sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin i prezentovala istorijat, Misiju i aktivnosti organizacije Crvenog krsta u Zrenjaninu.

Potom je održano i predavanje na temu Difuzije – Širenje znanja o međunarodnom humanitarnom pravu i međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, sa ciljem da se mladi volonteri upoznaju sa istorijatom Crvenog krsta, osnovnim principima i pravilnom upotrebnom Znaka Crvenog krsta kao i značajem međunarodnog humanitarnog prava.

Takođe, u sklopu obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta volonteri Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin su predstavili deo aktivnosti Crvenog krsta u centru grada i najavili program aktivnosti u Nedelji Crvenog krsta (8.-15.maj).

Milioni volontera i zaposlenih Crvenog krsta i Crvenog polumeseca širom sveta dopiru do preko 160 miliona ljudi svake godine, pružajući raznolik i veliki broj humanitarnih programa vođeni upravo ljubavlju i prateći osnovne principe Crvenog krsta: humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

Zahvaljujemo se svim volonterima i aktivistima Crvenog krsta koji svojim nesebičnim zalaganjem i požrtvovanim radom svakodnevno iskazuju humanost i solidarnost.

svetski dan crveni krst zrenjanin 7

Svetski dan Crvenog krsta, koji se obeležava 8. maja, na rođendan osnivača Anrija Dinana, godišnja je proslava Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

svetski dan crveni krst zrenjanin 3
svetski dan crveni krst zrenjanin 5

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px