Crveni krst Zrenjanin obeležio Svetski dan Crvenog krsta!

Zrenjanin – Crveni krst

Podelite vest

Povodom obeležavnja 8. maja – Svetskog dana Crvenog krsta, u Velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin za volontere Omladinske terenske jedinice organizovan je obilazak izložbene postavke koja je zasnovana na sadržaju monografije ,,Tradicija humanosti: 140 godina Crvenog krsta Zrenjanin“.

svetski dan crveni krst zrenjanin 2
svetski dan crveni krst zrenjanin 6

Volontere je kroz izložbu provela sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin i prezentovala istorijat, Misiju i aktivnosti organizacije Crvenog krsta u Zrenjaninu.

Potom je održano i predavanje na temu Difuzije – Širenje znanja o međunarodnom humanitarnom pravu i međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, sa ciljem da se mladi volonteri upoznaju sa istorijatom Crvenog krsta, osnovnim principima i pravilnom upotrebnom Znaka Crvenog krsta kao i značajem međunarodnog humanitarnog prava.

Takođe, u sklopu obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta volonteri Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin su predstavili deo aktivnosti Crvenog krsta u centru grada i najavili program aktivnosti u Nedelji Crvenog krsta (8.-15.maj).

Milioni volontera i zaposlenih Crvenog krsta i Crvenog polumeseca širom sveta dopiru do preko 160 miliona ljudi svake godine, pružajući raznolik i veliki broj humanitarnih programa vođeni upravo ljubavlju i prateći osnovne principe Crvenog krsta: humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

Zahvaljujemo se svim volonterima i aktivistima Crvenog krsta koji svojim nesebičnim zalaganjem i požrtvovanim radom svakodnevno iskazuju humanost i solidarnost.

svetski dan crveni krst zrenjanin 7

Svetski dan Crvenog krsta, koji se obeležava 8. maja, na rođendan osnivača Anrija Dinana, godišnja je proslava Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

svetski dan crveni krst zrenjanin 3
svetski dan crveni krst zrenjanin 5
Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022