Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin učestvovali na Međunarodnom kampu omladine „Subotica 2022“

Subotica – Kamp omladine

Podelite vest

Crveni krst Zrenjanin je na poziv Crvenog krsta Subotica učestvovao na međunarodnom kampu omladine „Subotica 2022“, koji je realizovan u periodu od 15. do 21. avgusta 2022. godine, u okviru objekta „Salaš Đorđević“ pored Palićkog jezera.

U radu Kampa je učestvovalo 45 mladih volontera iz Ohrida, Niša, Kragujevca, Zrenjanina, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Bačke Topole i Subotice.

Kamp Crvenog krsta Subotica je bio prilika da osim usvajanja novih znanja volonteri upoznaju svoje kolege iz drugih mesta, da se druže i razmene iskustva u dosadašnjem volonterskom radu kako bi bili kvalitetniji i spremniji za izvršavanje novih zadataka.

Kroz edukativne i interaktivne radionice obrađene su sledeće teme: Borba protiv trgovine ljudima, Difuzija i mesto i uloga Crvenog krsta u oružanim sukobim, Dobrovoljno davalaštvo krvi, Uticaj klimatskih promena na čoveka, Prevencija bolesti zavisnosti, Odolevanje socijalnom pritisku, Medijska pismenost, Spašavanja na vodi i spašavanju na planinama, Bezbedno kupanje i pravilno ponašanje na kupalištima, Priprema za delovanje i odgovor na nesreće kroz prezentacije, video snimke i diskusiju učesnika a organizovano je i takmičenje iz prve pomoći i ralističkog prikazivanja stanja, povreda i obolenja.

U sklopu slobodnih aktivnosti učesnici Kampa su katamaranom obišli Palićko jezero i posetili poslovne prostorije Crvenog krsta Subotica.

Predstavnice Crvenog krsta Zrenjanin na Kampu bile su Elena Jukić i Anja Živković.

Crveni krst Zrenjanin upućuje čestitke realizatorskom timu Crvenog krsta Subotica i sekretaru Siniši Trajkoviću na odlično organizovanom Kampu, i zahvalnost na srdačnosti i gostoprimstvu tokom trajanja ove aktivnosti.

Izvor: Crveni krst Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. volonteri crvenog krsta iz zrenjanina na kampu volontera u subotici divno druženje mledih edukacija obilazak palićkog jezera samo čestitke za crveni krst zrenjanina koji me uvek oduševe bravo devojke

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022