Crveni krst Zrenjanin juče obeležio Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Zrenjanin – Crveni krst

Podelite vest

Evropska Komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima. Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja a samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiniranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu.

Crveni krst Zrenjanin obeležio je 18. oktobar – Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. U sklopu aktivnosti povodom obeležavanja ovog izuzetno važnog datuma i u cilju podizanja svesti o ovom problemu, koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava, organizovane su dve tribine, koje su realizovane u Svečanoj sali Medicinske škole u Zrenjaninu i u sali za fizičko Zrenjaninske gimnazije. Učesnici tribina bile su Jelena Domjeskov, saradnik u Crvenom krstu Zrenjanin i trener u Programu borbe protiv trgovine ljudima i Nevena Montresor, psiholog i direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Grada Zrenjanina ,,Most“. Učenicima, nastavnicima, kao i svim drugim zainteresovanim licima predstavljena je složenost problema, položaj žrtava, načini prevencije i borbe protiv trgovine ljudima.

Crveni krst Zrenjanin je aktivno uključen u napore da se spreči trgovina ljudima, umanje posledice po žrtve i smanji njihov broj. Cilj aktivnosti Crvenog krsta je širenje svesti i znanja o opasnosti od trgovine ljudima i merama zaštite među mladima i drugim ranjivim ciljnim grupama.

Metod za postizanje dobrih rezultata naše organizacije u ovoj oblasti je vršnjačka edukacija. Metodom vršnjačke edukacije, volonteri Crvenog krsta kontinuirano sprovod aktivnosti programa i prenose preventivne poruke, nastojeći da one stignu do najosetljivijih kategorija i osoba pod rizikom. Samo u prvih 6 meseci 2022. godine Crveni krst Zrenjanin realizovao je 46 informativnih radionica kojima je obuhvaćeno preko 1100 predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px