Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak 5.avgusta 2021. godine organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

DAJTE KRV

Akcija će se održati  u  svečanoj sali mesnih zajednica “Veljko Vlahović” i „Sonja Marinković“ (Bulevar Veljka Vlahovića 14) u terminu od 8.00 do 12.00 časova.

Obezbeđivanje stabilnih zaliha krvi posebno je važno tokom letnjeg perioda kada su zalihe krvi na minimumu.

Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije.

Ne smemo zaboraviti da krv nema alternativu i da postoje oni kojima je neophodna bez obzira na sve.

Zbog izrazito smanjenih zaliha krvi, pozivaju se dobrovoljni davaoci svih krvnih grupa, a posebno davaoci krvnih grupa sa negativnim Rh faktorom.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kg težine.

Pozivamo Vas da, ukoliko ste u mogućnosti, objavite najavu akcije dobrovoljnog davanja krvi dajući na taj način svoj  doprinos u obezbeđivanju stabilnih zaliha krvi za zdravstvene ustanove u našem gradu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *