Crveni krst Zrenjanin – rad i dostignuća u 2022. godini

Zrenjanin – Crveni krst

Podelite vest

U toku 2022. godine Crveni krst Zrenjanin je, rukovodeći se Misijom Međunarodnog Pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca zasnovanoj na Principima Crvenog krsta, nastojao da olakša ljudsku patnju, da štiti život i zdravlje ljudi i da obezbedi poštovanje ljudskog bića, da radi na sprečavanju bolesti i unapređenju zdravlja i socijalne sigurnosti, da podstiče dobrovoljnost i opšti osećaj solidarnosti prema svima kojima su potrebni pomoć i zaštita.

Crveni krst Zrenjanin je angažovan na realizaciji javnih ovlašćenja koja su od strane države poverena Crvenom krstu, Zakonom o Crvenom krstu, programa Crvenog krsta, redovnih aktivnosti i akcija usmerenih ka različitim ciljnim grupama stanovništva, posebno najugroženijim u lokalnoj zajednici.

Tokom 2022. godine potreba za delovanjem organizacije Crvenog krsta Zrenjanin je bila izražena, o čemu svedoči  52.500  volonterskih sati koje su volonteri Crvenog krsta Zrenjanin realizujući programe Crvenog krsta utkali u lokalnu zajednicu. Podsećamo na to da su volonteri nezamenljiv resurs svakog društva koje teži razvoju i da je njihov učinak višestruk.

Volonteri rade na unapređenju svoje zajednice i istovremeno kroz rad, brigu i učenje unapređuju kako svoje, tako i živote svojih sugrađana.

Crveni krst Zrenjanin, deluje na osnovu Osnovnih principa Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a sve svoje kapacitete angažuje u cilju adekvatnog, blagovremenog i kvalitetnog odgovora na humanitarne potrebe u zajednici.

Podrška zdravstvenom sistemu u sprovođenju masovne vakcinacije bila je jedna od značajnijih aktivnosti u prvoj polovini godine i angažovala je mlade volontere 4.300 časova.

U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, Crveni krst Zrenjanin je organizovao i sproveo 51 redovnu i 13 vanrednih akcija dobrovoljnog davanja krvi, na koje se odazvalo 2.778 davalaca a tokom kojih je prikupljeno 2.472 jedinice krvi, što je za 509 jedinica više nego u prethodnoj godini.

Čak 462 naših sugrađana dalo je krv po prvi put i pridružilo se najhumanijoj porodici davalaca krvi.

Tokom prošle godine je u Narodnoj kuhinji podeljeno 65.500 toplih obroka. Svakog radnog dana je 262 korisnika dobijalo topli obrok a za dane vikenda distibuirano je 8.094 kg konzerviranih namirnica.

Osim na distributivnom punktu u Crvenom krstu Zrenjanin, podela paketa hrane i proizvoda za održavanje higijene licima u stanju socijalne potrebe je organizovana i u naseljenim mestima a ukupno je distribuirano preko 150.000 kg humanitarne pomoći.

Različitim vrstama pomoći obuhvaćeno je 1.847 porodica (5.663 pojedinaca).

Ove i brojne druge akcije Crvenog krsta Zrenjanina osim zaposlenih sprovelo je 150 mladih i oko 180 starijih volontera. U toku protekle godine, organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin se priključilo 80 mladih volontera.

Svi oni su se uz angažovanje i obučavali, pa je Crveni krst sproveo 25 obuka volontera, 3 kampa za mlade, a edukovani volonteri su realizovali 339 vršnjačkih edukacija u osnovnim i srednjim školama u Zrenjaninu.

U oblasti prve pomoći obučeno je, između ostalih, 808 maturanata iz osam zrenjaninskih srednjih škola.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. malo je reći hvala za sve što je crveni krst zrenjanina uradio organizovao i pripremio za naše sugradjane za bolesne ljude kojima je krv preko potrebna do obuke mladih volontera u obuci za pružanje prve pomoći za maturante srednjih škola podele hrane za ugrožene gradjaNE I POJEDINCE TAKO DA CRVENI KRST ZASLUŽUJE JEDNO VELIKO VELIKO ZAISTA VELIKO HVALA

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px