Crveni krst Zrenjanin: Državno takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći

Zrenjanin – Crveni krst

Podelite vest

Ekipe omladine i podmlatka u pružanju prve pomoći Crvenog krsta Zrenjanin učestvovale su na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći Crvenog krsta Srbije koje je održano 24. septembra 2022. godine, na prostoru Ade Ciganlije u okviru manifestacije “Sajam sporta“.

Na takmičenju ekipa prve pomoći učešće je uzelo 15 ekipa omladine i 14 ekipa podmlatka iz 16 opština i gradova iz cele Srbije, koje su se plasirale na državno takmičenje nakon pobeda na opštinskim, gradskim, pokrajinskim i međuregionalnim takmičenjima. 

crveni krst 2

Podršku u realizaciji takmičenja pružile su i sudije iz organizacije Crvenog krsta Zrenjanin: Gordana Dujlović i Nemanja Milinkov.

Ove godine tema državnog takmičenja bila je posvećena pružanju prve pomoći kod povreda u sportu. Na takmičenju su prikazani scenarija i povrede koje se najčešće dešavaju u sportu, čime je istaknut značaj poznavanja prve pomoći od strane sportskih radnika, sportista i posetilaca sportskih manifestacija.

Pokrovitelj takmičenja bilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a takmičenje je realizovano u partnerstvu sa Sportskim savezom Srbije i Olimpijskim komitetom Srbije.

crveni krst 3
crveni krst 4

Izvor: Crveni krst Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022