Crveni krst Zrenjanin: Humanitarna akcija „Sportom za bolje sutra“

Zrenjanin - Crveni krst

Crveni krst Zrenjanin već tri godine zaredom realizuje humanitarnu akciju „Sportom za bolje sutra“ u partnerstvu sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, Centrom za socijalni rad grada Zrenjanina, Savezom za školski sport grada Zrenjanina i Javnom ustanovom „Sportski objekti“ a uz veliku podršku Grada Zrenjanina.

Cilj akcije je prikupljanje novčanih sredstava – humanitarnih priloga postavljanjem humanitarne kutije na sportskim manifestacijama organizovanim tokom godine i donacijama pravnih lica. Sredstva akcije se usmeravaju na poboljšanje uslova za život, obrazovanje i bavljenje sportom dece i omladine u stanju socijalne potrebe i podršku volonterskom servisu Crvenog krsta Zrenjanin.

vrsacki breg crveni krst zrenjanin 10
Crveni krst Zrenjanin

Članovi ekipa prve pomoći Crvenog krsta Zrenjanin bili su prisutni na svim značajnim sportskim takmičenjima i manifestacijama u gradu i pružali su sanitetsko obezbeđenje učesnika i posetilaca kao i logističku podršku realizaciji događaja. Upravo prilikom organizovanja tih događaja, zahvaljujući velikom zalaganju Sportskog saveza grada Zrenjanina prikupljena su sredstva za fond humanitarne akcije „Sportom za bolje sutra“.

Zahvaljujući prikupljenim sredstvima u toku 2021. godine Crveni krst je realizovao tri značajna događaja u toku zimskog raspusta te je ukupno 49 dece i mladih boravilo u Odmaralištu Crvenog krsta Vršac na Vršačkom bregu u periodu od 10. do 13. januara. Od toga, 15 dece uzrasta petog razreda je boravilo na četvorodnevnom preventivnom oporavku, 18 učenika šestih razreda je pohađalo Zimsku školu podmlatka Crvenog krsta a za 16 mladih volontera Crvenog krsta Zrenjanin organizovan je Omladinski kamp Crvenog krsta Zrenjanin. Za dobru organizaciju pobrinuli su se stručni saradnici Jelena Domjeskov i Boris Vojinov kao i volonterka Crvenog krsta Zrenjanin, nastavnica Dragana Šević.

Boravak je realizovan uz poštovanje mera prevencije i mera zaštite za sprečavanje širenja korona virusa.

Crveni krst Zrenjanin upućuje veliku zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos, posebno Sportskom savezu grada Zrenjanina i sportskim klubovima koji su omogućili da se prikupe sredstva. Posebnu zahvalnost upućujemo gradonačelniku grada Zrenjanina Simu Salapuri kao idejnom tvorcu akcije, na velikoj podršci iste u toku prethodne tri godine.

Više Informacija o svakom od događaja:

Omladinski kamp Crvenog krsta Zrenjanin – Vršački breg 2022
Tokom četvorodnevnog boravka realizovane su brojne radionice i interaktivna predavanja. Otvaranje Kampa obeleženo je prezentacijom na temu „Difuzija – širenje znanja o Crvenom krstu“.
Preventivni oporavak dece na Vršačkom bregu
Crveni krst Zrenjanin je u periodu od 10. do 13. januara organizovao preventivni oporavak za petnaestoro dece osnovnoškolskog uzrasta iz Zrenjanina i iz naseljenih mesta sa teritorije grada Zrenjanina
Zimska škola podmlatka Crvenog krsta na Vršačkom bregu
Škole podmlatka Crvenog krsta predstavljaju jedan od načina animiranja dece da aktivno učestvuju u humanitarnom radu širenjem znanja o vrednostima koje zastupa Crveni krst
Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022