Crni vikend u Zrenjaninu: 4 saobraćajne nezgode, 3 nastradalih i preko 150 prekršajnih prijava

Zrenjanin- Saopštenje policije

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode, od toga 3 nezgode sa nastradalim licima i 1 nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo teške telesne povrede i 2 lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 360.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila-1, neustupanje prvenstva prolaza -1, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola-1 i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola-1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 25 učesnika u saobraćaju i izdato je 151 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 21 vozač, od toga 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 3 vozača zbog ostalih razloga.

Od ukupno 13 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 6 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe iz saobraćaja je isključeno 8 vozila, od toga 4 vozila jer nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila, i 4 vozila zbog tehničke neispravnosti .

Hvala što nas pratite, vaš portal sa vestima, koje nisu uvek najlepše volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022