JKP „Čistoća i zelenilo“ počinje sa sređivanjem grada za 38. Dane piva

Zrenjanin - JKP "Čistoća i zelenilo"

U nedelji pred nama radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ užurbano će pripremati grad za manifestaciju Dani pivaOčistiće i urediti sve lokacije na kojima će biti izvođen program od 8. do 13. avgusta.

Tokom trajanja manifestacije pojačaćemo rad svojih službi kako bi grad svakog dana bio čist.

Iako Dani piva počinju za nedelju dana, radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin će intenzivno raditi na uređenju grada već ovih dana. Znatno pre dolaska prvih posetilaca ove manifestacije. Cilj je da se Zrenjaninci predstave kao dobri domaćini i da gosti uživaju dok borave u našem gradu.

Prvenstveno će se čistiti i uređivati lokacije na kojima će biti organizovana centralna dešavanja manifestacije Dani piva. To su svakako trg Slobode, Žitni trg, parking na Prevlaci, trg Zorana Đinđića, Gradska bašta i ostale okolne ulice.

Naša Služba za održavanje javno prometnih površina, koja  brine o čistoći grada, angažovaće veći broj radnika. Biće ih 70-ak i radiće u tri smene. Znatno intenzivnije će se raditi na čišćenju i pranju centra grada po zatvaranju štandova. Takođe, intezivno čišćenje biće i u Plankert parku u kom će biti organizovane razne radionice i aktivnosti za decu. Za sređivanje grada će, osim, radnika biti korišćena i sva potrebna mehanizacija, kaže Nemanja Milinković, direktor JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin.

Tokom manifestacije Dani piva količina komunalnog otpada u centru grada se poveća i do nekoliko puta. Za ovu priliku preduzeće će obezbediti dovoljan broj kontejnera zapremine 1,1 m3. Veći broj kontejnera biće postavljen na Žitnom trgu, trgu Slobode i parkingu na Prevlaci. Oni će se prazniti dva puta dnevno. Na Žitnom trgu i trgu Slobode biće postavljeni i žičani kontejneri i  žičane korpe za odlaganje komunalnog otpada. Ovi kontejneri i korpe će se, takođe, prazniti više puta dnevno, kao i po završetku rada štandova. Dežurne ekipe, koju čine 3-4 radnika, će uz angažovanje kamiona biti spremne da reaguju i na hitne intervencije u toku dana svuda gde se za to ukaže potreba. Tokom manifestacije Dani piva, prošle godine iznosilo se između 70-80 m3 komunalnog otpada dnevno, što je mnogo više u odnosu na redovne dane, kaže Milinković.

Po završetku manifestacije Dani Piva, radnicima JKP „Čistoća i zelenilo“ će biti potrebno dva do tri dana da detaljno očiste i dovedu u prvobitno stanje glavna mesta događanja u zavisnosti od brzine uklanjanja postavljenih štandova i zabavnog parka. Apelujemo na Zrenjanince i goste da vode računa o higijeni u gradu. Da otpad odlažu u posude – kontejnere i korpe koje su za to predviđene i da se tako pokažu kao pravi domaćini i rado viđeni gosti.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px