„Ciklonizacija“ startovala ovogodišnju akciju zaštite zdravlja građana od komaraca

Zrenjanin – Ciklonizacija

NOVI SAD – Prve ovogodišnje tretmane u okviru sistematske akcije zaštite zdravlja građana od komaraca, novosadska „Ciklonizacija“ izvešće u četvrtak i petak 27. i 28. aprila. Reč je o koordiniranim biološkim tretmanima protiv larvi komaraca, koji će iz vazduha biti izvedeni na izlivima Dunava, Tise i Begeja.

Larvicidni tretmani će biti izvedeni iz aviona sa suvim BTI granulama, a na osnovu rezultata monitoringa sprovedenog porethodnih dana. Prvog dana, u četvrtak, biće obuhvaćeni izlivi Dunava na teritoriji Novog Sada, Beočina, Sombora i Apatina, dok će na teritoriji Titela biti obuhvaćeni izlivi Dunava i Tise.

low angle shot white aircraft flying sky

Drugog dana, u petak, planirani su tretmani na izlivima Dunava na teritoriji Bača, izlivima Tise i Begeja na teritoriji Zrenjanina i izlivima Tise na teritoriji Sente, Čoke, Kanjiže i Novog Kneževca, objašnjava Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću „Ciklonizacije“.

Kako navode, BTI je visoko selektivni biocidni proizvod koji deluje samo na larve komaraca i ne utiče na druge organizme, a u slučaju neadekvatnog vremena, tretmani će biti izvedeni u prvom sledećem terminu sa povoljnim meteo uslovima.

Sistematsku akciju zaštite zdravlja građana od komaraca, koju „Ciklonizacija“ sprovodi u saradnjiu sa Gradom Novim Sadom i drugim lokalnim upravama u Vojvodini, čine: monitoring larvi i odraslih komaraca, biološki i hemijski tretmani protiv larvi komaraca sa zemlje, vode i iz vazduha, kao i tretmani protiv odraslih formi komaraca sa zemlje, sa vode i iz vazduha. Uz stalnu kontrolu uspešnosti svih vrsta tretmana. Sistematska akcija traje od proleća do jeseni, a tretmani se izvode kada monitoring pokaže povećanu brojnost komaraca.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px