Čelnici “Linglonga” posle sastanka sa Predsednikom Srbije razgovarali i sa Gradonačelnikom Zrenjanina

Zrenjanin – “Linglong”

Podelite vest

Čelnici “Linglonga” na sastanku u Zrenjaninu: pokretanje proizvodnje pneumatika za automobile i kamione, uz zapošljavanje 500 radnika

Proizvodnja u pogonima “Linglonga” počinje na proleće, a u toku ove godine planira se proizvodnja milion guma za kamione i tri miliona za automobile, uz nova zapošljavanja, rekao je predsednik kompanije “Šandong Linglong tajr” Vang Feng, nakon današnjeg sastanka u Zrenjaninu.

ling long prijem 011

On je predvodio delegaciju te kompanije na sastanku s predstavnicima Grada Zrenjanina i Srednjobanatskog okruga, s ciljem uspostavljanja neposrednije komunikacije pred pokretanje proizvodnje i razgovora o svim pitanjima od interesa za obe strane, kako bi se projekat izgradnje impozantnog proizvodnog kompleksa u Zrenjaninu priveo kraju.

Vang Feng zahvalio se na podršci koja stiže od strane Republike Srbije i Grada Zrenjanina u realizaciji ovog velikog projekta, istakavši da se izgradnja kompleksa bliži završetku.

“Do sadašnjeg rezultata stigli smo zahvaljujući toj podršci i dogovorili smo se kako da poboljšamo komunikaciju sa obe strane i na taj način ubrzamo završetak projekta. “Linglong” će, kao i do sada, sa što više aktivnosti povećavati učešće u lokalnoj zajednici i doprinositi poboljšanju života građana. Do kraja godine planiramo i zapošljavanje još 500 radnika”, naveo je predsednik “Linglonga”.   

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da je svaki investitor bitan, a posebno onaj koji je u Zrenjanin doneo grinfild investiciju vrednu milijardu dolara. 

“Ova investicija će potpuno promeniti ekonomsku, rekao bih i demografsku sliku našeg grada. Prema poslednjem popisu stanovništva, na teritoriji Zrenjanina živi 106 hiljada stanovnika, a dolazak “Linglonga” sigurno će usporiti, ako ne i poboljšati nepovoljna demografska kretanja. O ekonomsko-privrednim prilikama da i ne govorim, podići će se stopa zaposlenosti u gradu za nekih 2-3%, a imaćemo godišnji priliv u budžet grada i Republike od oko 700 miliona dinara, od raznih taksi, poreza, doprinosa i to sigurno Zrenjanin ponovo stavlja na mapu jakih privrednih centara naše zemlje”, rekao je Salapura.

Dodao je da su kašnjenja u realizaciji projekta usledila iz objektivnih razloga, pre svega pandemije izazvane koronavirusom, a potom i ukrajinsko-ruskog rata.

“Uz saradnju investitora, Vlade Srbije i Grada Zrenjanina sigurno ćemo sve to prevazići i “Linglong” će moći ove godine da pokrene prvu fazu proizvodnje, a zatim i da širi asortiman. Razgovarali smo i o ekološkim standardima, o čemu neće biti nikakvih kompromisa. Ne radi se samo o kompaniji “Linglong”, već o čitavoj zaštiti životne sredine i svih stanovnika grada Zrenjanina. Postavljanje novih mernih stanica za merenje kvaliteta vazduha u blizini industrijske zone “Jugoistok” i nabavka jedne mobilne stanice samo su neki od koraka koje činimo u tom pravcu. Kada je u pitanju “Linglong”, setimo se da fabrike pneumatika postoje i u Kruševcu, Inđiji, Rumi, Pirotu, gde nisu zabeležena zagađenja, uz tehnologiju stariju od ove koja se ugrađuje u Zrenjaninu, a koju “Linglong” doprema iz Nemačke, Francuske i Holandije. Želimo da ovaj projekat zajednički završimo, jer je na dobrobit Grada Zrenjanina”, poručio je nakon današnjeg razgovora Simo Salapura.  

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022