Čelnici “Linglonga” posle sastanka sa Predsednikom Srbije razgovarali i sa Gradonačelnikom Zrenjanina

Zrenjanin – “Linglong”

Podelite vest

Čelnici “Linglonga” na sastanku u Zrenjaninu: pokretanje proizvodnje pneumatika za automobile i kamione, uz zapošljavanje 500 radnika

Proizvodnja u pogonima “Linglonga” počinje na proleće, a u toku ove godine planira se proizvodnja milion guma za kamione i tri miliona za automobile, uz nova zapošljavanja, rekao je predsednik kompanije “Šandong Linglong tajr” Vang Feng, nakon današnjeg sastanka u Zrenjaninu.

ling long prijem 011

On je predvodio delegaciju te kompanije na sastanku s predstavnicima Grada Zrenjanina i Srednjobanatskog okruga, s ciljem uspostavljanja neposrednije komunikacije pred pokretanje proizvodnje i razgovora o svim pitanjima od interesa za obe strane, kako bi se projekat izgradnje impozantnog proizvodnog kompleksa u Zrenjaninu priveo kraju.

Vang Feng zahvalio se na podršci koja stiže od strane Republike Srbije i Grada Zrenjanina u realizaciji ovog velikog projekta, istakavši da se izgradnja kompleksa bliži završetku.

“Do sadašnjeg rezultata stigli smo zahvaljujući toj podršci i dogovorili smo se kako da poboljšamo komunikaciju sa obe strane i na taj način ubrzamo završetak projekta. “Linglong” će, kao i do sada, sa što više aktivnosti povećavati učešće u lokalnoj zajednici i doprinositi poboljšanju života građana. Do kraja godine planiramo i zapošljavanje još 500 radnika”, naveo je predsednik “Linglonga”.   

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da je svaki investitor bitan, a posebno onaj koji je u Zrenjanin doneo grinfild investiciju vrednu milijardu dolara. 

“Ova investicija će potpuno promeniti ekonomsku, rekao bih i demografsku sliku našeg grada. Prema poslednjem popisu stanovništva, na teritoriji Zrenjanina živi 106 hiljada stanovnika, a dolazak “Linglonga” sigurno će usporiti, ako ne i poboljšati nepovoljna demografska kretanja. O ekonomsko-privrednim prilikama da i ne govorim, podići će se stopa zaposlenosti u gradu za nekih 2-3%, a imaćemo godišnji priliv u budžet grada i Republike od oko 700 miliona dinara, od raznih taksi, poreza, doprinosa i to sigurno Zrenjanin ponovo stavlja na mapu jakih privrednih centara naše zemlje”, rekao je Salapura.

Dodao je da su kašnjenja u realizaciji projekta usledila iz objektivnih razloga, pre svega pandemije izazvane koronavirusom, a potom i ukrajinsko-ruskog rata.

“Uz saradnju investitora, Vlade Srbije i Grada Zrenjanina sigurno ćemo sve to prevazići i “Linglong” će moći ove godine da pokrene prvu fazu proizvodnje, a zatim i da širi asortiman. Razgovarali smo i o ekološkim standardima, o čemu neće biti nikakvih kompromisa. Ne radi se samo o kompaniji “Linglong”, već o čitavoj zaštiti životne sredine i svih stanovnika grada Zrenjanina. Postavljanje novih mernih stanica za merenje kvaliteta vazduha u blizini industrijske zone “Jugoistok” i nabavka jedne mobilne stanice samo su neki od koraka koje činimo u tom pravcu. Kada je u pitanju “Linglong”, setimo se da fabrike pneumatika postoje i u Kruševcu, Inđiji, Rumi, Pirotu, gde nisu zabeležena zagađenja, uz tehnologiju stariju od ove koja se ugrađuje u Zrenjaninu, a koju “Linglong” doprema iz Nemačke, Francuske i Holandije. Želimo da ovaj projekat zajednički završimo, jer je na dobrobit Grada Zrenjanina”, poručio je nakon današnjeg razgovora Simo Salapura.  

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px