Zrenjaninac Čedomir Milićev, čovek koji je pobedio sebe i rak! Nova knjiga o zdravom telu i mršavljenju!

Zrenjanin - Čedomir Milićev

Zrenjaninac, MSc Čedomir Milićev, čovek koji je pobedio sebe i rak, ovih dana je objavo svoju novu knjigu “Putovanje ka zdravijem telu, naučni pristup ishrani i mršavljenju” koja se bazira na analizi materijala iz naučnih časopisa gde su objavljivana najeminentnija naučna istraživanja. Te stoga ima naučni karakter, između ostalog i zato što objašnjava ne samo mentalne već i fiziološke procese gojenja, kako bi se problem rešio a cilj knjige je da čitaocima pruži celovit naučni pristup za rešavanje problema gojenja i postizanje zdravijeg životnog stila.

Recenzija Svjetlana Ždrale, doktor medicine i ljubitelj istinskih životnih vrednosti

Inspiraciju za stvaranje ozbiljnog književnog dela autor pronalazi u dubini svoje duše, u iskonskoj potrebi da se savlada teška i okrutna bolest, čije ime izaziva strah i čije ime je, gotovo, sinonim za smrt. Potreba da svoje iskustvo i svoje ogromno stečeno znanje o zdravlju, o dobrim i lošm navikama, o  složenim putevima ka kvalitetnijem načinu života, prenese na sve zainteresovane, kao podsticaj i kao smernicu, je glavni motiv ovog dela.

cedomir milicev
Čedomir Milićev

Najveća pobeda koju čovek može da ostvari je pobeda nad samim sobom: pobeda sopstevnog straha, koji parališe, jačanje volje, usvajanje novih znanja, usvajanje novih navika, istrajnost. Da je ovo delo pisao lekar, oslanjao bi se samo na naučne podatke, bilo bi suvoparno i beživotno. Da je ovo delo pisao neko sa iskustvom, ali bez bazičnih znanja iz medicinee i biologije, možda bi delovalo laički.

Ovde imamo spoj sopstvenog, uspešno savladanog životnog problema, usvojenog znanja i ozbiljnog istraživačkog rada na temu očuvanja zdravlja, na temu stila života, na temu veštine ishrane i življenja u duhu zdravlja.

Pisac stvara sopstvenu filozofiju o lakoći življenja, kad se pomiriš sam sa sobom, kad shvatiš da  prepreke postoje da se preskaču i da nas ojačaju. 

Tema današnjice: gojaznost sa svim rizicima koje nosi, psihološko i fizičko opterećenje, poremećaj metabolizma, prateće i preteće bolesti, ima rešenje. Oslanjajući se na, visokostručnu literaturu američkkog endokrinološkog udruženja, autor nas, sistematično vodi kroz suštinu problema, na zanimljiv i pristupačan način i postepeno nam otvara vrata rešenja.

Na jasan i konkretan način, poglavlje po poglavlje, rasvetljavaju se uzroci nastanka gojaznosti: sedalni način života i fizička neaktivnost, akumulacija stresa i psihološko prejedanje, kao i poremećaj metaboličkih procesa u ćelijama, organima i celom organizmu.

Kao posledica nakupljanja viška kilograma u organizmu, razvijaju se mnoge bolesti, krvnih sudova, srca, endokrinih žlezda, kao i lokomotornog apatara. Opterećeno je srce,  pluća, zglobovi i mišići, razvijaju se različite forme šećerne bolesti. Estetski momenat nije zanemarljiv. Nastaju i psihološke tegobe. Te činjenice bi mogle izavati depresiju i druge vrste loših raspoloženja.

Ovde se nude rešenja: podsticaj, ohrabrenja, konkretni zadaci za usvajanje zdravih navika u životu.

Ono sto je posebno osvežavajuće u ovoj zanimljivoj knjizi su praktični i primenljvi recepti koji konkretizuju svu teoriju o zdravoj ishrani i pored ohrabrujućih sugestija o uvođenju zdravih životnih navika, istinski pomažu da se krene putem zdravog načina života i pravilne, izbalansirane ishrane, kojom se rešava problem gojaznosti, postiže ravnoteža u organizmu, poboljšava opšte stanje organizma, podiže energetski nivo, jača volja i ostvaruje stanje zadovoljstva, fizičke i psihičke stabilnosti.

Čedomir Milićev je altruista, koji svoje itelektualne, emotivne i  ljudske vrednosti i spoznaje  želi da podeli sa radoznalim, savesnim, ali i očajnim čitaaocima; ljudima koji traže objektivne činjenice, praktične savete, detaljna uputstva, motiv da odole izazovima i ostanu na putu ka ozdravljenju, ili na putu zdravog života.

Svjetlana Ždrale, Doktor medicine i ljubitelj istinskih životnih vrednosti

Sažetak

Ova knjiga, koju držite, je priručnik za neformalno zdravstveno obrazovanje, i prva je knjiga iz edicije: „Čelično zdravlje“. „Putovanje ka zdravijem telu, naučni pristup ishrani i mršavljenju“ se bavi pitanjima i odgovorima i u teoriji i u praksi i ona je najbolja zato što je koncept formiran na osnovu definicije američkog udruženja endokrinologa (AACE), da se gojaznost smatra hroničnom bolešću koja zahteva ozbiljan pristup i lečenje. To znači da ga treba tretirati kao medicinski problem.

Temelj knjige se bazira na analizi materijala iz naučnih časopisa gde su objavljivana najeminentnija naučna istraživanja. Te stoga  ima naučni karakter, između ostalog i zato što  objašnjava ne samo mentalne već i fiziološke procese gojenja, kako bi se problem rešio.  Ali isto tako kroz pitanja i odgovore da se utvrde navike u ishrani i fizičkoj aktivnosti koje dovode do viška kilograma. Građa je prikazana po principu od jednostavnog ka složenom i sistematizovana prema poglavljima koja upućuju ka zaključku da je neophodno preuzeti akcije! Knjiga nudi praktične savete za zdraviju ishranu i fizičku aktivnost, kao i primere jelovnika, vežbi, a pre svega razumevanju problema!

Posebna pažnja se posvećuje faktorima rizika za gojaznost i kardiometabolički rizik. Takođe, se objašnjava značaj poznavanja sopstvenog tela i njegovih fizioloških procesa u procesu mršavljenja. Poglavlja iz sadržaja: Zdravstvena pismenost, motivacija za uvođenje promena (sa praktičnim motivacionim odgovorima) i fizička aktivnost, će biti uvrštena u svim knjigama iz edicije „Čelično zdravlje“.

Cilj knjige je da čitaocima pruži celovit naučni pristup za rešavanje problema gojenja i postizanje zdravijeg životnog stila.

Knjiga se za sad može poručiti samo slanjem sms poruke koja sadrži ime i prezime i adresu na broj telefona 064/1220485 cena ove izuzetne knjige je svega 2500 din.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px