Čapajeva ulica u Melencima dobila 580 metara novog asfalta vrednog 7,5 miliona!

Zrenjanin – Novi asfalt u Melencima

Podelite vest

Gradonačelnik u poseti Melencima - radovi na rekonstrukciji kolovoza u dva naseljena mesta i u dve gradske ulice

Čapajeva ulica u Melencima dobila je novu asfaltnu podlogu u dužini od 580 metara i širini kolovoza od tri metra, a vrednost te investicije je 7,5 miliona dinara. Istovremeno, izvršeni su i infrastrukturni radovi u Perlezu, gde je asfaltirana Ulica Đure Jakšića, u kompletnoj dužini od preko 1000 metara.

Potpuna rekonstrukcija kolovoza obavlja se i u dve prometne gradske ulice – Nikole Pašića i Stevice Jovanovića. U prvoj ulici to je deo rehabilitacije državnog puta kroz grad, u ukupnoj dužini od 8,7 kilometara, dok je Ulica Stevice Jovanovića centralna saobraćajnica kroz naselje “Mala Amerika” i dobiće novu asfaltnu podlogu u dužini od oko 550 metara, na zahtev građana tog dela grada i na inicijativu Garnizona Vojske Srbije, smeštenog upravo u toj ulici.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, obišao je danas naseljeno mesto Melenci i Čapajevu ulicu, gde su ga dočekali predstavnici Saveta MZ “Melenci”, ali i građani te ulice koji su izrazili zadovoljstvo zbog obavljenih radova.

Gradonačelnik je naglasio da su intenzivirani radovi na komunalnoj infrastrukturi i u gradu i u naseljenim mestima.

– U naseljenim mestima Čenta, Perlez, sada u Melencima, radovi se odvijaju u ulicama koje do sada nisu imale asfalt, dok se u gradu vrši kompletna obnova kolovoza na frekventnim saobraćajnicama, čime doprinosimo i poboljšanju komunikacije, bezbednosti učesnika u saobraćaju, ali i kvalitetu života sugrađana koji žive u svim tim ulicama. U toku su i radovi na izgradnji trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića, a uskoro kreću radovi u mesnoj zajednici “Dositej Obradović”, kod zgrade “Lesnina” – prokomentarisao je gradonačelnik aktuelne radove na putnoj infrastrukturi i dodao da, što se tiče Melenaca, to nije kraj investicijama.

– Razmatramo ovde i mogućnost da u toku godine iz Čapajeve ulice asfaltiramo i krak prema pružnom prelazu, odnosno putu za Novi Bečej, u dužini od oko 350 metara. To će još bolje povezati ovaj deo Melenaca i obezbediti bolje funkcionisanje saobraćaja. Priveden je nameni i stadion u Banji Rusandi, završena je ograda, dovršavamo još neke detalje u skladu sa standardima fudbalskog takmičenja, što će brzo biti završeno i stadion sada ima potpunu funkcionalnost da deca i mladi, kojih je mnogo u selu, mogu da se bave fudbalom – rekao je gradonačelnik.

Tekst i foto: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022