Usvojen budžet Zrenjanina za 2023 godinu u iznosu od 5,5 milijardi dinara

Zrenjanin – Usvojen budžet

Podelite vest

Zasedala Skupština grada –  usvojena odluka o budžetu grada Zrenjanina za 2023. godinu, ukupni planirani prihodi i primanja iznose 5,5 milijardi dinara

Na današnjoj sednici Skupštine grada, poslednjoj ove godine, odbornici su usvojili Predlog Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2023. godinu i to je ujedno bila i najvažnija tačka dnevnog reda. Bila je to 26. skupštinska sednica u aktuelnom sazivu, a predsedavao je Čedomir Janjić.

skupstina zrenjanina 031
Gradonačelnik Simo Salapura

Tokom sednice usvojeni su i Predlog Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina, Predlog Odluke o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i  Predlog Odluke o izmenama Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina.

Veći deo današnjeg dnevnog reda odnosio se na usvajanje programa rada i poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2023. godinu, u skladu s Odlukom o budžetu grada. 
 
Gradonačelnik Simo Salapura je, obraćajući se za skupštinskom govornicom i obrazlažući budžet za narednu godinu, rekao da ukupni planirani prihodi i primanja iznose 5,5 milijardi, a ukupni rashodi i izdaci 6,2 milijarde dinara.
– Postojeći, zakonski deficit sastoji se iz sredstava prenetih iz ranijih godina kao i sredstava kredita koji je namenjen za finansiranje investicionih aktivnosti u gradu. U predloženom budžetu ukupna sredstva predviđena za investicije iznose preko milijardu dinara. Od kapitalnih investicija planiramo i završetak započetih projekata kao što su nastavak izgradnje kanalizacione mreže u naseljenim mestima Elemir, Klek i Lazarevo, završetak i izgradnja eko – česmi u naseljenim mestima Tomaševac, Banatski Despotovac, Aradac i Taraš, izgradnja novog parkinga u centru grada, radovi na završetku gradskog stadiona, kao i nastavak opremanja industrijske zone “Jugoistok” – rekao je on.

Kada je reč o kanalizacionoj mreži, gradonačelnik Salapura je istakao da su u toku radnje koje se tiču projektovanja i izrade projektno – tehničke dokumentacije za naseljena mesta Aradac i Perlez.

– Ono što je važno, jeste da smo pokrenuli i projekat javno privatnog partnerstva za putnu infrastrukturu ukupne vrednosti 2,5 milijarde dinara. Posebno ističem ulaganja u obrazovanje, što podrazumeva nastavak obezbeđivanja besplatnih udžbenika, rančeva i školskog pribora za đake prvake, nastavak finansiranja i otvaranja vrtićkih grupa u naseljenim mestima, ali i velika ulaganja u energetsku efikasnost u školske objekte: zamenu kotlova, stolarije, kao i nastavak ulaganja u rekonstrukciju školskih objekata i objekata predškolske ustanove – naveo je gradonačelnik i ukazuje da se odlukom o budžetu nastavlja i jačanje socijalne komponente, obezbeđivanjem sredstava za socijalno ugrožene sugrađane u smislu obezbeđivanja energetskih vaučera, ogreva, ali i nastavka pomoći u vidu sredstava za lečenje obolele dece, za šta je ukupno izdvojeno 20 miliona dinara.

Tekst: Ljiljana Stupar, opširnije na Zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px