Odlazi Brajan Rašić iz našeg malog grada posle 2 meseca uživanja pod sjajem zvezda

Pod sjajem zvezda

Zrenjanin – Juče, 20. avgusta, je ekipa portala volimzrenjanin.com posetila zatvaranje izložbe Brajana Rašića pod nazivom “Pod sjajem zvezda”. U toku izložbe je autor govorio o svojoj karijeri dugoj četiri decenije, pokazao neke od fotografija iz svoje mnogobrojne arhive na kojima su kultni muzički izvođači iz sveta muzike ali i preneo posetiocima izložbe utiske sa nekih od događaja kojima je on prisustvovao. Izložba „Pod sjajem zvezda – Izložba fotografija Brajana Rašića“ svečano je otvorena u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin 30. juna u okviru manifestacije „Nedelja kulture“.

brajan rasic odlazi iz zrenjanina 007
Brajan Rašić "Pod sjajem zvezda"
brajan rasic odlazi iz zrenjanina 009
Brajan Rašić "Pod sjajem zvezda"

Autor izložbe je fotograf Branislav Brajan Rašić, jedan od najpoznatijih svetskih rok fotografa današnjice, dok je producent izložbe Darko Bađok. Kustoskinja izložbe i autorka teksta u katalogu je Ivana Arađan, istoričarka umetnosti iz Narodnog muzeja Zrenjanin.

Brajan je tokom svoje karijere zabeležio najlepše momente nastupa mnogih popularnih izvođača i muzičkih ikona iz sveta popa, roka, džeza, kantri i bluz muzika, kao što su Frank Sinatra, David Bowie, Amy Winehouse, Tina Turner, Madonna i bendovi The Rolling Stones, U2 i mnogi drugi.

Njegove fotografije se nalaze u mnogim knjigama, magazinima ali i na naslovnim stranama muzičkih albuma velikih zvezda. Brajanove izložbe se priređuju širom sveta, a njegove fotografije ekskluzivno predstavlja svetska agencija Getty Images.

brajan rasic odlazi iz zrenjanina 033
Brajan Rašić "Pod sjajem zvezda"
brajan rasic odlazi iz zrenjanina 020
Brajan Rašić "Pod sjajem zvezda"

Izuzetno važna stavka Brajanove biografije, jeste profesionalna saradnja sa muzičkom ikonom rok kulture David Bowie, kome je on bio zvanični fotograf od albuma Let’s Dance (1983). Od 2006. godine postaje zvanični fotograf kultnog benda The Rolling Stones i od tada ih prati na svakom nastupu i događaju.

U okviru izložbe Pod sjajem zvezda, jugoslovenskom Novom talasu data je posebna pažnja unutar konteksta globalne predstave rokenrola. Mogle su se naći, pored mnogobrojnih stranih zvezda, i neke zvezde domaće scene, kao što su bendovi Električni orgazam, Idoli i Šarlo akrobata.

O samom uspehu Brajanove izložbe i uticaja njegovih fotografija, govori činjenica da je na zatvaranju Narodni muzej Zrenjanina bio popunjen do poslednjeg mesta i da su posetioci sa nestrpljenjem čekali da pogledaju Brajanove fantastične fotografije. Nakon izložbe Brajan je potpisivao katalog posvećen izložbi “Pod sjajem zvezda”, gde su gotovo svi stali u red za potpis, rukovanje i fotogarfiju sa fantastičnim Brajanom.

Site volimzrenjanin.com wishes a lot of success in the further work of Brian Rasic

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022