Bračni par iz Žitišta nakon gubitka posla pokrenuo porodični biznis – umetničku radionicu!

Žitište – Goca i Bebi

Podelite vest

Umetnička radionica Goca i Bebi (Gordane i Milana Dakića) nastala je iz nužde kao porodični biznis kada su Goca i njen suprug Milan ostali bez posla u „Agroživu“ iz Žitišta.

Njihove proizvode možete naći na raznim manifestacijama, a ekipa portala volimzrenjanin.com je posetila njihov štand na Pile festu i evo šta su nam rekli:

pile fest 2022 1 dan 053
Goca i Milan Dakić

Mi smo iz Žitišta i izlažemo naše proizvode na Pile festu već 4 godine. Tehnika kojom se mi bavimo se zove transfer slika na drvenu podlogu, a radi se tako što se nađe lepa slika na internetu, odštampamo je i obojimo ručno i doradimo je da bude još lepša.

Slike koje se najčešće traže su slike Patrijarha Pavla, zatim sveci, što se modernijih motiva tiče preovladavaju slike lepih devojaka, a ono što je kupcima interesantno u poslednje vreme su detalji kuća, recimo vrata, prozori itd.

Radimo i slike raznih ptica, a zanimljivo je da nam mladi traže Dražu Mihajlovića, kralja Petra, zatim smo radili Bitlse koji su bili dosta traženi.

Mi smo ovo počeli da radimo kada smo ostali bez posla, a radili smo u Agroživu.

Razmišljali smo šta da radimo a pošto smo oboje umetničke duše odlučili smo se za ovaj posao i ideja je bila da nam ljudi šalju svoje slike, slike sa putovanja koje bismo mi prenosili na drvenu podlogu.

Za jedan rad potrebno je tri dana, najpre ja pripremam drvenu podlogu a posle se radi slika, Goca radi sve boje. Gel koji mi koristimo zahteva 12 sati sušenja, zatim se dvaput premazuje sadolinom koji se takođe dugo suši, da bi se dobio taj sjaj koji vidite.

Radimo uglavnom format A4 ali radimo i po narudžini A3 kao i veći format. Cene za A4 format su 1000 dinara, malo manje su 800, a ima i za 500 i 600 dinara, sve u zavisnosti od toga da li su bojene ili ne.“

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px