Zrenjaninska bolnica dobija magnentnu rezonancu i 100 miliona za nabavku!

Zrenjanin – Opšta bolnica „Đorđe Joanović“

Podelite vest

Opštoj bolnici “Dr Đorđe Joanović” dodeljeno blizu 101 milion dinara - Zrenjanin će po prvi put imati magnetnu rezonancu

Na Javnom konkursu za finansiranje, odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2022. godini AP Vojvodine – Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” Zrenjanin je dodeljeno 100.949.840 dinara za troškove nabavke medicinske, nemedicinske opreme, projektno tehničke dokumentacije i izgradnju.

bolnica zrenjanin 009

Vršilac dužnosti direktora bolnice, dr Igor Kitaresku rekao je na današnjoj konferenciji da će na taj način biti unapređen rad bolnice i da će zdravstvenu zaštitu podići na još viši nivo.
– Dobili smo zaštitnu olovnu zavesu za operacioni sto u angio sali, a to je najmodernija zaštita za naše kardiologe u vrednosti od 580.000 dinara, zatim dobili smo PACS sistem za arhiviranje podataka o pacijentima za Odeljenje radiologije što će obezbediti brže snimanje i očitavanje rezultata snimanja pluća, pre svega, ali i drugih radioloških procedura, vredan 5.300.000 dinara, zatim set opreme za ORL odeljenje u vrednosti 8.950.000 dinara, što je kompletno radno mesto za ORL specijalistu – rekao je doktor Kitaresku.

Ukazao je da su pored toga nabavljene i tri operacione lampe koje su potrebne hirurzima za što kvalitetnije operativne zahtave, u vrednosti od 12.400.000 dinara.

– Ono što je posebno zadovoljstvo jeste da u Zrenjanin posle petnaestak godina stiže kolonoskop vredan 9.850.000 dinara, najnovije generacije. Takođe, nabavili smo i dva ultrazvučna aparata, jedan od njih je portabilni kardiološki ultrazvučni aparat koji se može preneti u bilo koji deo bolnice u najbržem vremenskom periodu, a za potrebe Koronarne jedinice sa hemodinamikom i pejsmejker centrom, vredan 5.355.000 dinara. Za Odsek za akušerstvo i Odsek neonatologije nabavili smo ultrazvučni aparat premijum klase u vrednosti od 12.530.000 dinara. Nabavljen je i veliki set hirurških instrumenata za potrebe organizacionih jedinica ustanove: Anestezija sa reanimatologijom, Urgentni centar, Kovid odeljenje, Pedijatrija, Ortopedija, Hirurgija, Klinička patologija, ORL, vaskularnu hirurgiju, za laparotomije i Laparoskopiju u iznosu od 9.012.000 miliona dinara koji dugo nisu nabavljani – rekao je vršilac dužnosti direktora bolnice Kitaresku.

Posebno je naglasio da je novina u zrenjaninskoj bolnici – magnetna rezonanca koju ta ustanova nije nikada imala i pored mnogo pokušaja u prethodnih trideset godina.
– Pohvalio bih se dobrim radom mog tima u menadžmentu i odličnoj saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo. Aparat će iz Kliničkog centra iz Novog Sada biti prebačen u našu bolnicu. Gradiće se objekat u blizini zgrade nove bolnice (na mestu zgrade starog porodilišta) koji će biti potpuno opremljen pratećom opremom i na taj način po prvi put će biti obezbeđena magnetna rezonanca za Zrenjanin. Magnet će biti apdejtovan i praktično kao nov. Ova investicija prenosa i svih ostalih detalja biće u iznosu od oko 30 miliona dinara. Zrenjaninska bolnica će po prvi put biti u prilici da radi magnetnu rezonancu što je velika stvar, budući da je veoma komplikovano obezbediti upute i termine u Kliničkom centru – rekao je on.

Izrazio je zadovoljstvo što je sredstvima iz republičkog budžeta obezbeđen kvalitetan CT aparat i da će Zrenjanin već početkom sledeće godine moći da se pohvale sa jednim magnetom i dva funkcionalna CT aparata čime će biti unapređena dijagnostika.

Osvrnuvši se na davanja u prethodnim godinama, Kitaresku je naveo da je u poslednjih desetak godina bolnica dobijala u proseku oko 40 miliona dinara godišnje, samo za opremu.
– Prošle godine dobili smo 65 miliona, a ove godine već u prvoj polovini godine dobili smo 100 miliona dinara i to je najbolji način da se u bolnicu ulaže više. Zalažem se i da se završi nova bolnica i da uradimo mnogo toga što smo planirali. Borićemo se da što više doprinesemo građanima Zrenjanina i našeg regiona – poručio je doktor Kitaresku.

Izvor: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. divna vestza grad zrenjanin i okolinu da će opšta bolnica u zrenjaninu dobiti magnetnu rezonancu i ct aparat novije generacije dosta opreme za skoro sva odelenja jer će se time podići kvalitet usluga na viši nivo te da će gradjani moći u zrenjaninu da obave i magnet za koji je bilo problema i čekanja doći do kliničkog centra u kamenici i novom sadu mislim da menadžment bolnice na čelu sa doktorom kitaresku se zaista potruddio i ovim putem izražavam zahvalnost

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022