Bogdan Đorić se u galeriji ALUZ-a predstavio Zrenjanincima izložbom “Četvrti stalež” [FOTO]

Zrenjanin – Bogdan Đorić

Podelite vest

U organizaciji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina, u periodu od 17. oktobra do 30. oktobra ove godine, postavljena je izložba pod nazivom „Četvrti stalež“, čiji je autor Bogdan Đorić. Izložba je postavljena u galeriji ALUZ.

“Ovo je jedna moja nova eksperimentalna faza. Ovo je ustvari uvod u nešto novo što ću raditi, tako da su ove slike koje sam izložio, faktički nezavršene i one će biti dovršavane u Galeriji i u ateljeu u studiju. Tek onda nastupa rad na razradi ove ideje koja je vezana za neke retrospektivne unutrašnje poglede sveta oko sebe. Izložba se zove “Četvrti stalež”, i to je ustvari pojava jednog novog čoveka u 21. veku koji je, najjednostavnije rečeno, spoj veoma agresivnog i veoma glupog čoveka.

To je kombinacija koja stvara jednu vrlo destruktivnu ličnost. Ja sam pokušao kroz jedan umetnički način da to pokažem na slikama i još uvek to razrađujem tako da mislim da je izložba vrlo nejasna ali tu je katalog koji će možda kroz moje neke pisanije da objasni celu ovu izložbu, a i tu sam ja.

Slike će biti dalje modifikovane po svojim nekim metastazama. Najlepše je to što se moj rad zasniva na dugoročnom procesu, tj ne dozvoljam da završim radove jer mi je bitan taj proces. Izložba sadrži ukupno 28 likovnih dela, a radovi su rađeni raznim tehnikama, ulje, akril i crteži. Sledeća izložba koju planiram su verovatno crteži, a posle toga verovatno neki vid skulpture.”- rekao je Bogdan Đorić za portal volimzrenjanin.com na svečanom otvaranju svoje izložbe.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px