Bokseri Banata na Pojedinačnom prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu iz 11 mečeva 8 pobeda

Novi Sad – BK Banat

Na Pojedinačnom prvenstvu Vojvodine, održanom u Novom Sadu, BK Banat je nastupio sa petoricom takmičara. Momci su odradili 11 mečeva i zabeležili 8 pobeda.

🥉Kadet Jovan Nikolić (40kg) je osvojio bronzanu medalju, upisavši po jednu pobedu i poraz.

🥈Andrej Racić (40kg), takodje u uzrastu kadeta, se okitio srebrnom medaljom zabeleživši 2 pobede i poraz u finalu u prilično izjednačenom meču.

🥇Tadija Eremić je bio dominantan u kategoriji do 44 kilograma,i zasluženo se okitio najsjajnijim odličjem. Upisao je dve sigurne pobede i još jednom pokazao da se radi o možda i najdarovitijem bokseru u uzrastu kadeta.

🥇Strahinja Rašović (70kg) je u juniorskoj konkurenciji bio maestralan. Zabeležio je tri pobede protiv prilično kvalitetnih takmičara potvrdivši još jednom da se nalazi u odličnoj formi.

🥈Dario Tomić (75kg )je ovoga puta morao da se zadovolji srebrom. Poražen je u finalu, podeljenom sudijskom odlukom, od boksera sa Kube (Antonio Biset), koji nastupa za BK Sombor.

“Malo je reći da je poraz bio nezaslužen i da smo njime bili zaista neprijatno iznenadjeni, kao i mnogobrojna publika koja je bila prisutna u sali, što su jasno i pokazali glasnim negodovanjem. Nakon ubedljivo dobijene prve runde u kojoj je dominirao, i druge gde je opet poprilično bio bolji, usledila je treća runda koja je prošla u jalovoj inicijativi Biseta. Kako je, i kojom matematikom to sudijama bilo dovoljno da Biseta proglase pobednikom ostaje misterija. Naravno,usledila je žalba i naravno da je odbijena jer je kontrolor sudjenja ujedno bio i bodovni sudija u meču (što je samo po sebi van domašaja zdravog razuma). Rezime je da je momku od 18 godina, na početku seniorske karijere oteta zaslužena pobeda. I onda pričamo o popularizaciji bokserskog sporta,vraćanju mladih u sale,brojnosti iz koje će se iznedriti kvalitet. Koliko još generacija mladih boksera treba da batali taj boks ili služi kao kusur u udvorničkom ponašanju ljudi u belom? Ako su umorni neka se rasane, ako im je teško neka puste bolje, ako ne znaju…nikad neće ni naučiti. Boks kao borilački sport je u oštroj konkurenciji kik boksa, MMA a, tekvandoa, karatea, džudoa, rvanja itd.i više ne može sebi da dozvoli luksuz nestručnog, pristrasnog, pa i zlonamernog sudjenja.”, stoji u saopštenju BK Banat na njihovoj instagram stranici.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022