Gradska biblioteka Zrenjanina raspisala književni konkurs „Ulaznica 2023” za neobjavljene priče, pesme i eseje

Zrenjanin – Gradska biblioteka

Časopis „Ulaznica” i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu raspisuju književni konkurs „Ulaznica 2023” za neobjavljene priče, pesme i eseje.

Pravo učešća na konkursu „Ulaznica 2023” imaju svi autori/ke koji pišu na bhsc jeziku.

Rok za slanje radova je 15. septembar 2023. godine. Radove slati isključivo poštom u zatvorenoj koverti na adresu: Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin”, Za konkurs „Ulaznica 2023, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, Srbija.

Radovi ne smeju da budu prethodno objavljivani. Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu, kao i na društvenim mrežama pre objavljivanja saopštenja žirija književnog konkursa „Ulaznica 2023”. 

Pesme, priču ili eseje treba potpisati šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora/ke šalje se u zatvorenoj koverti koja se prilaže uz radove.

Moguće je poslati najviše do 5 pesama, 3 priče i 3 eseja, s tim da je otvorena mogućnost konkurisanja u sve tri kategorije.

Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 10.000 slovnih mesta, uključujući i razmake.

Odluku o nagradama, koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa „Ulaznica”, doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.  Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada upriličiće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu 8. decembra 2023. godine u 19.00 časova. Tom prilikom biće promovisan novi broj „Ulaznice” u kojem će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi.

Kontakt za dodatne informacije: +38123566210 ili zrulaznica@gmail.com

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px