U sklopu akcije “Posadi svoj hlad” deljene besplatne sadnice građanima

POSADI SVOJ HLAD

U sklopu akcije “Posadi svoj hlad”, koja je pokrenuta zahvaljujući inicijativi NVO “Zeleni razvojni centar” i velikom broju građana, a kojoj se priključio i Grad Zrenjanin, danas su na glavnom gradskom trgu deljene besplatne sadnice.
Podeljeno je 100 sadnica belog jasena, a jedna osoba mogla je da dobije najviše jednu sadnicu.

podela sadnica zrenjanin 005
POSADI SVOJ HLAD ZRENJANIN
podela sadnica zrenjanin 009
POSADI SVOJ HLAD ZRENJANIN
podela sadnica zrenjanin 017
POSADI SVOJ HLAD ZRENJANIN
podela sadnica zrenjanin 036
POSADI SVOJ HLAD ZRENJANIN

Sadnice je građanima uručio zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je istakao da je, imajući u vidu malu pošumljenost, Grad Zrenjanin potpuno svestan potrebe pošumljavanja što zahteva da svi zajedno damo doprinos da se takva situacija promeni i poveća broj stabala na teritoriji našeg grada.

– Mi smo ove godine već konkurisali kod Ministarstva za zaštitu životne sredine i dobili sredstva za uređenje parka sa skoro 2.000 novih sadnica i očekujemo realizaciju u narednom periodu. Imali smo već akcije sadnje koje su organizovane u saradnji sa pojedinim kompanijama koje rade na teritoriji našeg grada, a danas smo građanima podelili i sadnice sa ciljem da i oni učestvuju u svemu tome i da osete potrebu da se poveća pošumljenost – rekao je Santovac i najavio novu akciju sadnje već za narednu nedelju, a u kojoj će učestvovati i strani ambasadori. 

podela sadnica zrenjanin 037
POSADI SVOJ HLAD ZRENJANIN

tekst: zrenjanin.rs

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *