Belo blato, selo sa najviše nacija slavi svoju slavu u petak, subotu i nedelju !

Zrenjanin, Belo blato

Kako su nam rekli iz ove Mesne zajednice u petak u 12časova je početak i prvo će biti položeni venci u seoskom parku na spomenik žrtvama iz drugog svetskog rata. Istog dana u 13časova je svečana sednica Saveta mesne zajednice u Domu kluture a od 16časova počinje seoski turnir 3×3 na školskom terenu.

U subotu 25.09. u 5 časova ujutru je tradicionalna „Budilnica“ Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belo blato. U 9 časova istog dana počinje „Šicara“, takmičenje lovaca u gađanju lovačkom puškom a u 13časova u dvorištu DVDa na scenu stupaju majstori ovčijeg paprikaša inače članovi Udruženja kulinara iz Belog blata gde će svi posetioci moći da degustiraju ovu pikanteriju ali da kupe za spostvene potrebe.

belo blato zrenjanin 003 copy
Belo blato

Takođe u subotu ali od 12-18 časova je izložba etno rukotvorina Kluba žena „Belo blato“ u Goklerovoj kući koja se nalazi na adresi Georgi Dimitrova 32. U 16:30 je ženska prijateljska fudbalska utakmica između ŽFK „Lehel“ i ŽFK „Voša AS“ a veče se nastavlja uz igranku u Domu kulture uz muziku benda „Elementriks“ koja počinje u 18 časova.

drvored 015 copy
Belo blato
belo blato zrenjanin 037 copy
Belo blato

U nedelju 26.09. u 10 časova počinje „Beloblatska riblja čorba“ – Takmičenje u kuvanju riblje čorbe u dvorištu Doma kulture  dok je u 15:30 prvenstvena fudbalska utakmica između FK „Mladost“ i FK „Bilećanini“ .

Stanovnici i Savet mesne zajednice Belo blato pozivaju sve sugrađane da budu njihovi gosti i da uveličaju ovogodišnju seosku slavu.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *