Belgijski studenti Elmo Swenne i Pablo Bourcelet uzorkuju smeće širom Evrope, juče obišli obale Begeja!

Zrenjanin – “Lets clean the land of plastic and waste”

Dva mlada belgijska studenta bioinženjeringa na belgijskom univerzitetu, Elmo Swenne i Pablo Bourcelet uzorkuju smeće širom Evrope (od Triglava do Ohrida) i prikupljenim podacima pokušavaju da daju svoj doprinos očuvanju reka, okeana i cele planete kroz akciju “Lets clean the land of plastic and waste”.

U subotu 31. marta put ih je doveo na obale Begeja a utorke su uzimali kod „Principovog mosta“ na obe obale zrenjaninske reke.

project flow zrenjanin 001
Elmo Swenne i Pablo Bourcelet

Ove momke je podžao i ugostio Rotary club Zrenjanina a lično ih je pozdravila ali i na kratko učestvovala u obilasku naša poznata privrednica „žena zmaj“ Gorjana Ponjević Ballani.

Momci su kratko pre početka akcije, za portal volimzrenjanin.com rekli:

„Zdravo, ja sam Elmo Svenne, mlad belgijski momak koji studira bioinženjering na ULB. Oduvek me je plenilo more, uglavnom zbog njegove beskonačne dubine i njegovog fascinantnog i još uvek nepoznatog univerzuma. Projekat FLOV ima za cilj da učini vidljivim i bori se protiv ponekad nevidljivog plastičnog zagađenja okeana, koje uništava biodiverzitet vode naše planete.

Svi ovi razlozi i želja da iskusim teren su ono što me gura da učestvujem u ovom projektu!“

„Ja sam Pablo Bourcelet, student treće godine bioinženjeringa na UCL-u u Belgiji. Plavi horizonti su mi oduvek davali osećaj slobode. Danas bih želeo da formiram ekipu koja može da nauči više o ovoj plastičnoj krizi i deluje da pogura svet ka rešenjima“.

Tokom naredne godine putovaćemo obalama Evrope da prikupimo i uporedimo više informacija o prisustvu plastike i evropskim zakonima o ograničenju plastike. Na kraju, nadamo se da ćemo stvoriti mrežu stručnjaka u ovoj oblasti. „

Imamo naučnu misiju i ohrabrujemo ljude da vode računa o našoj vodi i našim okeanima.

F L O V je odlučno pozitivan i posvećen projekat u službi održivosti vode i okeana, boreći se protiv mikro i makroplastike. Ovaj izazov se tretira u skladu sa važnošću i hitnošću pitanja.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022