Belgijska kompanija „Talent 4 blinds” preselila proizvodnju u nove pogone na Bagljašu

Zrenjanin – Talent 4 blinds

Podelite vest

Belgijska kompanija „Talent 4 blinds” preselila proizvodnju u nove pogone na Bagljašu, najavljuje širenje asortimana i nova zapošljavanja

Belgijska kompanija koja od 2017. godine posluje u Zrenjaninu, „Talent for blajnds” („Talent for blinds” – „T4B”), nedavno je preselila proizvodnju u novoizgrađene pogone u industrijskoj zoni “Bagljaš”, uz vrednost investicije od oko 3,5 miliona evra. Takođe, 1. novembra ove godine navršiće se tačno 15 godina od otvaranja prvog proizvodnog pogona u okviru tada formirane industrijske zone na zapadnom obodu grada (kompanija “Pompea”), a potom i do infrastrukturnog opremanja još tri zone – “Jugoistok – Ečka”, “Severozapad – Elemir” i “Istok”. Tim povodima, kompaniju “T4B” su danas posetili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i pomoćnica gradonačelnika Cica Vučković.

Ova kompanija, koja se bavi proizvodnjom različitih vrsta roletni i dekoracije za prozore, odličan je primer kolektiva koji je počeo s radom u Zrenjaninu u iznajmljenoj hali i sa svega petoro zaposlenih, da bi nakon pet godina, izgradio savremen proizvodni prostor, u kom je trenutno 120 radnika. Iz kompanije najavljuju i širenje asortimana i nova zapošljavanja, čiji bi broj, u zavisnosti od ekonomskih prilika, trebalo da dostigne 300 radnika. 

Ocenjujući ovaj investicioni poduhvat kao značajan i za zrenjaninsku privredu u celini, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da primer kompanije “Talent for Blajnds” potvrđuje koliko je Zrenjanin privlačan za investitore. 

– Industrijska zona “Bagljaš” je upravo pre petnaest godina primila prvu kompaniju, ovo je i mali jubilej i u našim industrijskim zonama sada imamo oko 7.000 zaposlenih. Interesanata za industrijske zone ima i dalje, poslednjom prilikom istakao sam da su nam dostavljena tri pisma o namerama, sada se taj broj proširio na šest i intenzivno radimo na proširenju i dodatnom opremanju industrijskih zona.

t4b zrenjanin 025
Simo Salapura

Za to su nam potrebna i ozbiljna sredstva, ali značaj ovih investicija prepoznaje i Vlada Republike Srbije, koja je opredelila 450 miliona dinara za dodatno opremanje zone “Jugoistok”. Nismo više lokalna samouprava koja priča o privrednom razvoju i planira ga, već mesto gde se taj razvoj i dešava i ova kompanija je, uz druge velike investicije, kao što je i gradnja pogona “Linglonga”, pravi primer za to – istakao je gradonačelnik Salapura.   

t4b zrenjanin 023
Simo Salapura

Direktor pogona “T4B” u Zrenjaninu, Roel Elfrink, ističe da je naš grad odabran za proizvodnu lokaciju iz više razloga i da se to u praksi i pokazalo kao veoma dobar poslovni potez. 
– Republiku Srbiju odabrali smo kao zemlju sa najviše investicionih potencijala, veoma obrazovanim stanovništvom i visokokvalitetnim radnicima. Znali smo i da Vojvodina i Zrenjanin imaju dugu tradiciju u oblasti tekstilne industrije i kvalifikovanu radnu snagu. Kada sam stigao u Zrenjanin 2017. godine nisam nikog poznavao, ali smo od samog početka ostvarili odličnu saradnju s lokalnom samoupravom, koja traje do danas, i dobili smo maksimalnu podršku za sve naše projekte – rekao je direktor Elfrink.  

“Talent for blajnds” član je belgijske porodične kompanije “Kopahom”. Prozvode izvoze na tržišta Belgije, Holandije, Francuske i Nemačke. S obzirom na kvalitet proizvoda i produktivnost pogona u Zrenjaninu, dobijaju odlične ocene klijenata. Potvrdu uspešnosti rada, ali i dobre saradnje s lokalnom samoupravom, dobili su i od strane ambasadora Kraljevine Belgije u Srbiji, koji je dva puta posetio proizvodne pogone kompanije u Zrenjaninu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Tekst i opširnije: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022