Belgijska kompanija „Talent 4 blinds” preselila proizvodnju u nove pogone na Bagljašu

Zrenjanin – Talent 4 blinds

Podelite vest

Belgijska kompanija „Talent 4 blinds” preselila proizvodnju u nove pogone na Bagljašu, najavljuje širenje asortimana i nova zapošljavanja

Belgijska kompanija koja od 2017. godine posluje u Zrenjaninu, „Talent for blajnds” („Talent for blinds” – „T4B”), nedavno je preselila proizvodnju u novoizgrađene pogone u industrijskoj zoni “Bagljaš”, uz vrednost investicije od oko 3,5 miliona evra. Takođe, 1. novembra ove godine navršiće se tačno 15 godina od otvaranja prvog proizvodnog pogona u okviru tada formirane industrijske zone na zapadnom obodu grada (kompanija “Pompea”), a potom i do infrastrukturnog opremanja još tri zone – “Jugoistok – Ečka”, “Severozapad – Elemir” i “Istok”. Tim povodima, kompaniju “T4B” su danas posetili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i pomoćnica gradonačelnika Cica Vučković.

Ova kompanija, koja se bavi proizvodnjom različitih vrsta roletni i dekoracije za prozore, odličan je primer kolektiva koji je počeo s radom u Zrenjaninu u iznajmljenoj hali i sa svega petoro zaposlenih, da bi nakon pet godina, izgradio savremen proizvodni prostor, u kom je trenutno 120 radnika. Iz kompanije najavljuju i širenje asortimana i nova zapošljavanja, čiji bi broj, u zavisnosti od ekonomskih prilika, trebalo da dostigne 300 radnika. 

Ocenjujući ovaj investicioni poduhvat kao značajan i za zrenjaninsku privredu u celini, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da primer kompanije “Talent for Blajnds” potvrđuje koliko je Zrenjanin privlačan za investitore. 

– Industrijska zona “Bagljaš” je upravo pre petnaest godina primila prvu kompaniju, ovo je i mali jubilej i u našim industrijskim zonama sada imamo oko 7.000 zaposlenih. Interesanata za industrijske zone ima i dalje, poslednjom prilikom istakao sam da su nam dostavljena tri pisma o namerama, sada se taj broj proširio na šest i intenzivno radimo na proširenju i dodatnom opremanju industrijskih zona.

t4b zrenjanin 025
Simo Salapura

Za to su nam potrebna i ozbiljna sredstva, ali značaj ovih investicija prepoznaje i Vlada Republike Srbije, koja je opredelila 450 miliona dinara za dodatno opremanje zone “Jugoistok”. Nismo više lokalna samouprava koja priča o privrednom razvoju i planira ga, već mesto gde se taj razvoj i dešava i ova kompanija je, uz druge velike investicije, kao što je i gradnja pogona “Linglonga”, pravi primer za to – istakao je gradonačelnik Salapura.   

t4b zrenjanin 023
Simo Salapura

Direktor pogona “T4B” u Zrenjaninu, Roel Elfrink, ističe da je naš grad odabran za proizvodnu lokaciju iz više razloga i da se to u praksi i pokazalo kao veoma dobar poslovni potez. 
– Republiku Srbiju odabrali smo kao zemlju sa najviše investicionih potencijala, veoma obrazovanim stanovništvom i visokokvalitetnim radnicima. Znali smo i da Vojvodina i Zrenjanin imaju dugu tradiciju u oblasti tekstilne industrije i kvalifikovanu radnu snagu. Kada sam stigao u Zrenjanin 2017. godine nisam nikog poznavao, ali smo od samog početka ostvarili odličnu saradnju s lokalnom samoupravom, koja traje do danas, i dobili smo maksimalnu podršku za sve naše projekte – rekao je direktor Elfrink.  

“Talent for blajnds” član je belgijske porodične kompanije “Kopahom”. Prozvode izvoze na tržišta Belgije, Holandije, Francuske i Nemačke. S obzirom na kvalitet proizvoda i produktivnost pogona u Zrenjaninu, dobijaju odlične ocene klijenata. Potvrdu uspešnosti rada, ali i dobre saradnje s lokalnom samoupravom, dobili su i od strane ambasadora Kraljevine Belgije u Srbiji, koji je dva puta posetio proizvodne pogone kompanije u Zrenjaninu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Tekst i opširnije: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px