Projekat BEGA, koji podrazumeva revitalizaciju navigacione infrastrukture na reci Begej, nalazi se u završnoj fazi

PROJEKAT BEGA

Tim povodom, v.d. direktora JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević, v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg i poslanik i član pokrajinskog Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine AP Vojvodine Darko Bađok obišli su danas radove na prevodnici u Srpskom Itebeju.

Pored sanacije hidrotehničkih objekata u Kleku i Srpskom Itebeju, koja je u toku, u okviru projekta je već izgrađena radno-inspekciona i biciklistička staza od granice sa Rumunijom do prevodnice u Kleku, kao i plutajući dok za privez plovnih objekata u Zrenjaninu.

dron itebej 007
PREVODNICA U SRPSKOM ITEBEJU
dron klek 002
PREVODNICA U KLEKU

REKA BEGEJ

Nakon završetka radova se očekuje ponovno uspostavljanje plovidbe na Begeju.

Poslanik i član pokrajinskog Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Darko Bađok je izrazio zadovoljstvo što posle više od 60 godina prisustvuje revitalizaciji i ponovnom otvaranju kanala Begej za plovidbu.

On je izneo i zanimljiv podatak da se, nakon radova na revitalizaciji ovih hidročvorova, pojavila trajno zaštićena vrsta ribe linjak što, po njegovom mišljenju, jasno govori o pozitivnom uticaju revitalizacije kanala Begej na životnu sredinu.

prevodnica srpski itenej 010
PREVODNICA U SRPSKOM ITEBEJU
prevodnica srpski itenej 065
OBILAZAK ZAVRSNIH RADOVA
prevodnica srpski itenej 026
OBILAZAK ZAVRSNIH RADOVA
prevodnica srpski itenej 078
OBILAZAK ZAVRSNIH RADOVA
prevodnica srpski itenej 073
OBILAZAK ZAVRSNIH RADOVA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *