Baletska škola “Dimitrije Parlić“ izdvojeno odeljenje u Zrenjaninu apsolutni pobednik na takmičenju u Beču!

Beč - Baletska škola "Dimitrije Parlić"

Na internacionalnom festivalu plesa u Beču, u organizaciji tima „Dance Now“, učenici baletske škole “Dimitrije Parlić“ izdvojeno odeljenje u Zrenjaninu osvojili su 8 zlatnih, 1 srebrnu medalju i 2 specijalne medalje sa kojima su se kvalifikovali na takmičenja u Pariz i Prag.

„Za ovo takmičenje pripremali smo se svakodnevno u okviru redovne nastave, a kako se približavao dan takmičenja vežbali smo i subotom i nedeljom. Trud se isplatio, vraćamo se ponosni sa najviše osvojenih medalja od svih škola i studija u Srbiji. Posebno smo ponosni na uspeh koji smo postigli u kategoriji klasičan balet solo i duo, gde su se naše učenice pobedile poznatu baletsku školu iz Egipta, u konkurenciji ih je bilo 8 a naše učenice zauzele su 2 prva i jedno drugo mesto. Takođe možemo da se pohvalimo da smo i u kategorijama moderan balet i art dens dominirali, osvojivši međunarodni žiri svojiom tehnikom, interpretacijom i uvvežbanošću koji nas je nagradio prvim mestima. Sve ove koreografije zrenjaninska publika imaće prilike da vidi na velikom školskom koncertu koji je u pripremi.Učenice za ovo takmičenje su vredno pripremale nastavnice klasičnog baleta Marina Mučalov i nastavnica klasičnog i modernog baleta Brankica Bošnjak koja nam je rekla nekoliko reči o radu same škole…”, rekli su iz ove škole.

Škola u Zrenjaninu postoji 15 godina. Trenutno funkcionišu mlađa i starija pripremna grupa, I, II, III i IV razred osnovne baletske škole. U prvom i drugom razredu uče se klasičan balet i primenjena gimnastika, a u trećem i četvrtom razredu dodaju se predmeti solfeđo, istorijsko balske igre, savremna igra. Škola je priznata od strane ministarstva prosvete i nakon završetka učenici mogu nastaviti školovanje u srednjoj baletskoj školi u Pančevu, Beogradu ili Novom sadu. Ono što je bitno da naglasimo je da je škola besplatna, kostimi za nastupe su besplatni, što pruža šansu svakom talentovanom detetu da bez obzira na materijalni status njegove porodice, ostvari svoje snove.

Škola je relativno mala u odnosu na druge škole, oni smo kao jedna velika porodica, svakom detetu se posvećuju sa puno pažnje i brinu o njemu. Brinu o dečijoj kilaži, pravilnom psiho-fizičkom razvoju i uče decu lepom ponašanju.

Konstantno učenje pokreta i igranje na prstima su najbolja vežba za rešavanje problema ravnih stopala. Redovnom vežbom vaše dete će dovesti stopala do pravilnog oblika, te kasnije u životu neće imati problema sa hodom. Konstantno insistiranje na pravilnom držanju leđa, vežbe i istezanje, kičmu će držati u pravilnom položaju. Jako je važnom da deca budu pod nadzorom stručnih i školovanih ljudi za to, jer svaku nestručnost vaše dete plaća cenu. U našoj školi rade jedini licencirani baletski pedagozi u gradu, koji su završili srednje baletske škole, fakultete i položili licencu pred komisijom koju čine najeminentniji umetnici iz baletske umetnosti.

U toku je upis u našu školu u školsku 2024-2025 godinu, svi zainteresovani za upis mogu se javiti na tel 060 565 4360 i dobti sve potrebne informacije.

Ono što je novina je da od septembra meseca škola će pokrenuti besplatne radinice savremenog i modernog baleta za decu od 14 godina pa na više. Radionice će trajati tokom cele školske godine i biće besplatne. Svi prijavljeni učestvovaće u velikom projektu koji škola priprema za Novu godinu. Prijave su na broj tel 060 346 42 11.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px