Motociklistima uručene kacige u sklopu akcije Auto – moto saveza Srbije

BAJKERI ZRENJANIN

U sklopu akcije Auto – moto saveza Srbije “Kaciga glavu čuva”, danas je u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina motociklistima podeljeno dvadeset zaštitnih kaciga.
Kacige su motociklistima uručili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i načelnik Područne policijske uprave u Zrenjaninu Slaviša Lakićević. Kacige je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina.

kacige motoristima zrenjanin 013a
AKCIJA PODELE KACIGA AMSSa
kacige motoristima zrenjanin 018
AKCIJA PODELE KACIGA AMSSa

Na današnjem skupu bilo je reči o bezbednosti u saobraćaju i važnosti kvalitetne opreme i ispravnosti motocikala. Okupljenima su se, između ostalih, obratili i načelnik Saobraćajne policije u Zrenjaninu Goran Živković i Mirko Petrović iz Saveta za bezbednost.

kacige motoristima zrenjanin 021
AKCIJA PODELE KACIGA AMSSa
kacige motoristima zrenjanin 030
AKCIJA PODELE KACIGA AMSSa
kacige motoristima zrenjanin 026
AKCIJA PODELE KACIGA AMSSa

Auto – moto savez Srbije (AMSS) navodi da javni podaci govore da su vozači i putnici na mopedima i motociklima treća najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju u Srbiji. Putnici na motorizovanim dvotočkašima čine oko 10 odsto poginulih, biciklisti 9 odsto, a od toga je 9 odsto dece biciklista.
„U 36 odsto saobraćajnih nezgoda, u kojima učestvuju dvotočkaši, vozač motornog vozila nije uočio dvotočkaša. U 12 odsto slučajeva vozač dvotočkaša nije uočio drugo vozilo“, navodi AMSS.

“Kaciga glavu čuva” je tradicionalna akcija Auto – moto saveza Srbije. Ona je usmerena pre svega na vozače motocikala i bicikala, ali i na ostale učesnike u saobraćaju. AMSS ovu akciju sprovodi od 2010. godine u cilju podizanja svesti o bezbednosti u saobraćaju, kao i kulture ponašanje učesnika u saobraćaju.

kacige motoristima zrenjanin 035
AKCIJA PODELE KACIGA AMSSa

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *