U toku asfaltiranje saobraćajnica u naselju “Dunavska” – obnova putne infrastrukture

Zrenjanin - Naselje Dunavska

Stambeno naselje “Dunavska”, na teritoriji Mesne zajednice “Žarko Zrenjanin”, jedno je od prvih gradskih naselja kolektivnog stanovanja, građeno na osnovu prvog Generalnog urbanističkog plana iz 1956. godine.

U periodu kada je formirano činilo je zasebnu stambenu četvrt sa dva ulaza, okruženu isključivo individualnim kućama, mirnu i punu zelenila.

Proteklih decenija, na obodu naselja nikli su novi stambeni objekti, deo naselja “Brigadira Ristića”, zgrade u ulicama Žarka Zrenjanina, 7. jula, Patrijarha Pavla (Štrosmajerova) i Brigadira Ristića, tako da je Dunavska ostala bez jednog saobraćajnog ulaza u naselje i sa znatno narušenom putnom infrastrukturom u koju se dugo nije značajnije ulagalo.

U okviru naselja nalazi se i dečji vrtić “Pčelica”, do kog je prilaz vozilima takođe bio otežan.

U okviru Ugovora javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina, putari su od danas angažovani upravo u Dunavskoj ulici, gde ih je posetio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa saradnicima, pomoćnicom gradonačelnika Cicom Vučković i predstavnicima MZ “Žarko Zrenjanin”.

Gradonačelnik je istakao da se obimni radovi na putnoj infrastrukturi na teritoriji grada Zrenjanina nastavljaju i u samom gradu i u naseljenim mestima.

“U prošloj, ovoj i narednoj godini gotovo da ne postoji mesna zajednica koja neće dobiti potpuno novu ili rehabilitovanu ulicu. Ukupna vrednost tih radova meri se iznosom od preko milijardu dinara, a danas smo u Dunavskoj ulici, gde je u toku obnova putne infrastrukture unutar naselja, u vrednosti od preko 10 miliona dinara. Posle, slobodno možemo reći, više decenija neodržavanja, ovde rehabilitujemo putnu površinu od oko 1500 kvadratnih metara”, kazao je gradonačelnik prilikom obilaska radova.

Odbornik u Skupštini grada Zrenjanina sa teritorije MZ “Žarko Zrenjanin” Budimir Budimir rekao je da je u naselju “Dunavska” bila potrebna ozbiljna rekonstrukcija, da je u tu svrhu izrađen projekat, čija je realizacija sada u toku.

“Uz pomoć grada, gradonačelnika i njegovog tima konačno smo došli i do faze radova, tokom kojih će deo kolovoza u naselju biti obnovljen, a deo urađen nov. Porazgovarali smo ovom prilikom i sa građanima, našim komšijama, zadovoljstvo je veliko i pravimo planove za neki budući period i nove aktivnosti”, rekao je Budimir.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. Nesto se neodaziva niko na poziv gradjana suboticke ulice da nas posete pa da se i suboticka ulica posle 15-20 g dovede u red i asfaltira .gospodo svratite da vidite i konacno reagujete vrlo rado cemo vas domacinski docekati . Nije to nista ddugacko i skupo pa i mi placamo poreze i sve sto ostali gradjani placaju al ja ipak mislim da je 300m asfalta malo da bi izaslo u novinama da je problem resen

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px