Asfaltirana jedna od najdužih ečanskih ulica, Libertatea

Ečka – Asfaltirana ulica Libertatea

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas mesnu zajednicu Ečka, gde su završeni radovi na asfaltiranju jedne od najdužih ulica u tom selu – Libertatea. Umesto dosadašnje kaldrme, ulica je dobila novu asfaltnu podlogu celom dužinom od 1400 metara, od “Vodotornja” na platou Kaštela, sve do drugog dela sela i raskrsnice sa Zagrebačkom ulicom.

Nakon prošlogodišnje kompletne rekonstrukcije dela magistralnog puta Zrenjanin – Beograd, u zoni Ečke, ova investicija predstavlja još jedan doprinos unapređenju saobraćajne infrastrukture sela i boljem povezivanju s gradom i industrijskom zonom “Jugoistok”.

Stupanjem na snagu ugovora o javno-privatnom partnerstvu, bez elemenata koncesije, za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture između Grada Zrenjanina i nosioca zajedničke ponude, putarskog preduzeća “Baumeister” Beograd, sa članovima ponude, preduzećima “Sremput” Ruma i “Vojvodina-Bačkaput” Novi Sad, radovi su počeli kroz redovno održavanje, sanaciju oštećenja i krpljenje udarnih rupa, a nastavljeni su rekonstrukcijom ulica u celoj dužini.

Dinamičkim planom realizacije ugovora predviđeno je asfaltiranje bar po jedne duže ulice u svakom naseljenom mestu, kao i u svim gradskim mesnim zajednicama. Ovim će se, u roku od samo dve do tri sezone, realizovati investicioni radovi na saobraćajnoj infrastrukturi koji bi se, u sadašnjim uslovima finansiranja, izvodili u znatno dužem vremenskom periodu.

– Prvi pozitivni efekti ovakvog ugovora već su primetni na terenu. Uz ovu ulicu, u toku su radovi na još lokacija, asfaltirana je i Ulica Tot Ištvana, ka Peskari, duža od jednog kilometra, počinju radovi u Stajićevu, Ulici Milinka Đorđevića, u niz ulica izvršene su sanacije i sve to ukazuje da smo napore ka uređenju putne infrastrukture usmerili u dobrom pravcu – istakao je gradonačelnik, nakon obilaska ulice Libertatea u Ečki.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022