Direktorka Tanja Živanov već pet i po godina unapređuje ustanovu uz pomoć timskog rada

Zrenjanin – Gerontološki centar

Podelite vest

Ekipa portala volimzrenjanin.com posetila je ovih dana Gerontološki centar Zrenjanina i uradila intervju sa divnom ženom, Tanjom Živanov koja je već više od 5 godina na čelu ove ustanove.

“Na čelu ove divne ustanove socijalne zaštite, Gerontološkog centra u Zrenjaninu, nalazim se već pet i po godina. Proces rada u Ustanovi baziran je na timskom radu.

Na samom početku, to uopšte nije bilo jednostavno.  Pisali smo projekte i aplicirali  na različite konkurse, koji su bili jedini put do finansija.

tanja zivanov gerontoloski centar zrenjanin 004
Tanja Živanov, direktorka Gerontološkog centra

Temeljno i predano smo radili  da unapredimo politiku poslovanja, i mislim da smo za sada u tome uspešni. Taj korak unapređenja je dovoljan, te se nadamo kontinuitetu”, predstavila je portalu volimzrenjanin.com, direktorka Tanja Živanov.

“Imam sjajne saradnike, i ideje se uglavnom vrlo brzo realizuju. Za pojedine vizije potrebno je neko vreme, ali svakako ne odustajemo od cilja.  Postoje dva cilja. Prvi je poboljšanje uslova i sadržaja koji su u najboljem interesu korisnika, a drugi cilj je unapređenje uslova rada za zaposlene u Ustanovi”, naglasila je direktorka, Tanja Živanov.

tanja zivanov gerontoloski centar zrenjanin 001
Gerontološki centar u Zrenjaninu
tanja zivanov gerontoloski centar zrenjanin 006
Tanja Živanov

Gerontološki centar ima kapacitet za smeštaj 319 korisnika, koji trenutno nije popunjen. Imamo slobodnih mesta. Prioritet je zaštita interesa novih korisnika, kao i onih koji su već na smeštaju. Imamo zahteva na čekanju, jer se mora obezbediti adekvatno mesto. To sprovodi stručni tim, komisija za prijem, praćenje i otpust korisnika.

Imamo 124 zaposlenih, koji rade profesionalno, predano, sa velikom empatijom i požrtvovanošću koja je karakteristična za sve zaposlene u našoj Ustanovi. Svi ljudi su plemeniti i topli”, ističe Tanja.

O periodu "Korone"

“U prethodnom periodu, i kod nas je bilo slučaja pojave korona virusa , iako smo se borili da to sprečimo. Ponosna sam na kompletan kolektiv, koji se borio protiv korone, i čuvao korisnike.

tanja zivanov gerontoloski centar zrenjanin 002
Gerontološki centar u Zrenjaninu
tanja zivanov gerontoloski centar zrenjanin 011
Poklon od korisnika Gerontološkog centra

Veliku pomoć smo imali od grada, gradonačelnika, i ustanova socijalne i zdravstvene zaštite, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, resornog ministarstva. Sistem je dobro funkcionisao u tom teškom periodu.

Bili smo ujedinjeni i zato smo uspeli. Zaštitnu opremu smo već imali, a na samom početku su nam i sugrađani pomagali. U tom periodu, svima je nedostajala bliskost. Korisnicima smo oganizovali video i telefonske pozive sa njihovim bližnjima. Sada se stvari vraćaju u normalu. Trenutno nemamo korisnike ni zaposlene pozitivne na virus korone. Posete su dozvoljene od 13 – 18 h, bez prethodne najave, uz obavezno nošenje zaštitnih maski, ” prisetila se Tanja Živanov.

tanja zivanov gerontoloski centar zrenjanin 008
Tanja Živanov

Nedavno su zahvaljujući projektima koje su uradili, od Pokrajinske vlade dobili nešto više od 4 miliona za unapređenje poslovanja ustanove.

 Direktorka Tanja Živanov i Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, potpisali su dva ugovora: Ugovor za finansiranje integracije finansijsko-računovodstvenog sistema sa novom aplikacijom SEF, u vrednosti od 1.180.000,00 dinara, i Ugovor o sanaciji dvorišne infrastrukture u vrednosti od 3.000.000,00 dinara.

tanja zivanov gerontoloski centar zrenjanin 010
Tanja Živanov, direktorka Gerontološkog centra

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. divno je što na čelu ovakve ustanove imamo tako vrednu i požrtvovanu ženu direktorku koja se uspešno bori sa svim problemima i uspeva u toj borbi na sreću korisnika centra i svih zaposlenih ona zaslužuje sve moje pohvale

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px