Ana Aleksić Šajrer, Marta Ronto i Tibor Šiveg održali humanitarni koncert za Anitu Pager

Zrenjanin - Ana, Marta i Tibor za Anitu

Sinoć je u zrenjaninskoj Rimokatoličkoj katedrali održan nesvakidašnji koncert pod nazivom „Ave Maria kroz vekove“ koji su pripremili i izveli Ana Aleksić Šajrer (sopran), Marta Ronto (orgulje) i Tibor Šiveg (violina) i na taj način predstavili zrenjaninskoj publici delo „Ave Maria“.

Koncert je bio i humanitarnog karaktera jer je sav prihod išao za lečenje naše sugrađanke Anite Pager.

Neposredno pred početak koncerta Ana Aleksić Šajrer je za informativni portal volimzrenjanin.com rekla:

“Marta i ja se poznajemo već 30 godina a od toga preko 20 godina radimo zajedno u Muzičkoj Školi “Josif Marinković”, ja kao profesor pevanja a Marta kao klavirski saradnik i zajedno smo u muzičkom studiju koji zajedno vodimo, tako da smo nas dve zaista dugogodišnje prijateljice i koleginice. Obizrom da je Marta završila orgulje a ja sam non-stop nešto istraživala došli smo na ideju da napravimo jedan koncert ali da to bude neka vrsta “Molitvenog koncerta” posvećenog Majci Bogorodici.”

“Istraživala sam koje kompozicije nisu tako često izvođene i tako smo pronašli 12 verzija poznate i čuvene kompozicije “Ave Maria” tako da zapravo večerašnji koncert je posvećen Majci Bogorodici i toj čuvenoj numeri. Gost na dve numere će nam biti kolega Tibor Šiveg koji svira violinu zato što su dve numere od ovoh dvanaest pisane za glas, violinu i orgulje. Sve numere ćemo izvoditi sa balkona zrenjaninske Katedrale jer potpuno je drugačije pevati u crkvi nego u bilo kojoj koncertnoj dvorani pre svega zbog eha a i zato što orgulje nisu instrument kao bilo koji drugi, one su baš specifične.”

“Večerašnji koncert je humanitarnog karaktera i sav novac koji se bude skupio uplatiće se na račun humanitarne organizacije “Budi human” za Anitu Pager kojoj je potrebno još dosta novca da bi njeno lečenje bilo adekvatno i uspešno. Ovim putem pozivam sve ljude dobre volje, da ako već i nisu mogli da posete ovaj koncert, da naprave jedan human gest kao što smo mi ovim koncertom to pokušali i neka makar pošaljalju sms poruku 1425 na broj 3030 i na taj način pomognu Aniti.

Jutros smo od Ane Aleksić Šajer dobili i dodatnu imformaciju da je tokom koncerta za našu Anitu Pager prikupljeno 40.240,00 dinara. U ime Anite, Ane, Marte, Tibora i portala volimzrenjanin.com veliko hvala svima!

“Želela bih samo da podsetim da smo ovaj koncert izvele septembra 2022. godine u Belfortu, sa doduše u nešto skraćenoj verzijoi, a bile smo pozvane od Srpsko-Francuske asocijacije iz Belforta i od gospodina Radeta Perića koji kada nas je pozvao ja sam ga pitala da li moćž da nam zakaže neki koncert u katedrali a mi žemo besplatno da održimo nastup, što je on prihvatio, i zaista odziv je bio sjajan. Verovatno su svi bili zadovoljni našim nastupom pa tako već imamo poziv da ponovo nastupimo u Belfortu 2024. godine.

Podsetila bih da smo i 2018. godine na ovom istom mestu, u našoj katedrali, održali ovakav jednan sličan kocert u sklopu međunardne saradnje Srbije i Rumunije gde je bio akcenat na promocijiu orgulja pa smo tada samo Marta i ja nastupile.” rekla je Ana za naš potal.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px