Ana Aleksić Šajrer, Marta Ronto i Tibor Šiveg održali humanitarni koncert za Anitu Pager

Zrenjanin - Ana, Marta i Tibor za Anitu

Sinoć je u zrenjaninskoj Rimokatoličkoj katedrali održan nesvakidašnji koncert pod nazivom „Ave Maria kroz vekove“ koji su pripremili i izveli Ana Aleksić Šajrer (sopran), Marta Ronto (orgulje) i Tibor Šiveg (violina) i na taj način predstavili zrenjaninskoj publici delo „Ave Maria“.

Koncert je bio i humanitarnog karaktera jer je sav prihod išao za lečenje naše sugrađanke Anite Pager.

Neposredno pred početak koncerta Ana Aleksić Šajrer je za informativni portal volimzrenjanin.com rekla:

“Marta i ja se poznajemo već 30 godina a od toga preko 20 godina radimo zajedno u Muzičkoj Školi “Josif Marinković”, ja kao profesor pevanja a Marta kao klavirski saradnik i zajedno smo u muzičkom studiju koji zajedno vodimo, tako da smo nas dve zaista dugogodišnje prijateljice i koleginice. Obizrom da je Marta završila orgulje a ja sam non-stop nešto istraživala došli smo na ideju da napravimo jedan koncert ali da to bude neka vrsta “Molitvenog koncerta” posvećenog Majci Bogorodici.”

“Istraživala sam koje kompozicije nisu tako često izvođene i tako smo pronašli 12 verzija poznate i čuvene kompozicije “Ave Maria” tako da zapravo večerašnji koncert je posvećen Majci Bogorodici i toj čuvenoj numeri. Gost na dve numere će nam biti kolega Tibor Šiveg koji svira violinu zato što su dve numere od ovoh dvanaest pisane za glas, violinu i orgulje. Sve numere ćemo izvoditi sa balkona zrenjaninske Katedrale jer potpuno je drugačije pevati u crkvi nego u bilo kojoj koncertnoj dvorani pre svega zbog eha a i zato što orgulje nisu instrument kao bilo koji drugi, one su baš specifične.”

“Večerašnji koncert je humanitarnog karaktera i sav novac koji se bude skupio uplatiće se na račun humanitarne organizacije “Budi human” za Anitu Pager kojoj je potrebno još dosta novca da bi njeno lečenje bilo adekvatno i uspešno. Ovim putem pozivam sve ljude dobre volje, da ako već i nisu mogli da posete ovaj koncert, da naprave jedan human gest kao što smo mi ovim koncertom to pokušali i neka makar pošaljalju sms poruku 1425 na broj 3030 i na taj način pomognu Aniti.

Jutros smo od Ane Aleksić Šajer dobili i dodatnu imformaciju da je tokom koncerta za našu Anitu Pager prikupljeno 40.240,00 dinara. U ime Anite, Ane, Marte, Tibora i portala volimzrenjanin.com veliko hvala svima!

“Želela bih samo da podsetim da smo ovaj koncert izvele septembra 2022. godine u Belfortu, sa doduše u nešto skraćenoj verzijoi, a bile smo pozvane od Srpsko-Francuske asocijacije iz Belforta i od gospodina Radeta Perića koji kada nas je pozvao ja sam ga pitala da li moćž da nam zakaže neki koncert u katedrali a mi žemo besplatno da održimo nastup, što je on prihvatio, i zaista odziv je bio sjajan. Verovatno su svi bili zadovoljni našim nastupom pa tako već imamo poziv da ponovo nastupimo u Belfortu 2024. godine.

Podsetila bih da smo i 2018. godine na ovom istom mestu, u našoj katedrali, održali ovakav jednan sličan kocert u sklopu međunardne saradnje Srbije i Rumunije gde je bio akcenat na promocijiu orgulja pa smo tada samo Marta i ja nastupile.” rekla je Ana za naš potal.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022