Konferencija „Alternativni modeli rehabilitacije i resocijalizacije zavisnika od droga u Republici Srbiji“

Zrenjanin – Rehabilitacija zavisnika

U Zrenjaninu održana konferencija pod nazivom „Alternativni modeli rehabilitacije i resocijalizacije zavisnika od droga u Republici Srbiji“

Konferencija pod nazivom „Alternativni modeli rehabilitacije i resocijalizacije zavisnika od droga u Republici Srbiji“ koje organizuje Kancelarija za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije održana je juče u Baroknoj Sali Gradske kuće.

Skup su organizovali Kancelarija za borbu protiv droga Vlade republike Srbije zajedno sa Gradom Zrenjaninom i Humanitarnom organizacijom „Reto – ima nade“.

Pozdravljajući prisutne, zamenik gradonačelnika Saša Santovac je rekao da je Grad Zrenjanin posvećen i privržen unapređenju zajednice i okruženja i očuvanju zdravlja svojih građana i izrazio zadovoljstvo povodom organizovanja konferencije na ovu temu u našem gradu.

– Tokom 2022. godine, Grad Zrenjanin je sa Kancelarijom za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije ostvario bližu saradnju upravo želeći da podigne i kod svojih građana svest o posledicama bolesti zavisnosti, kao i da onima koji su već u tom problemu pomogne pri vraćanju na pravi put. Kao jedan vid saradnje jeste i današnja konferencija koja ima za cilj da zajedno razgovaramo o svim oblicima zavisnosti i načinima prevazilaženja istih. Budući da je problem droga sveobuhvatan i da zahteva celokupno angažovanje svih aktera, neophodno je da se u rešavanje ovog problema uključe sve relevantne institucije i organi, kao i organizacije civilnog društva. U Gradu Zrenjaninu je u oktobru 2022. godine otpočelo sa radom savetovališta za građane koji su u problemu zavisnosti od droga i kojima je potreban tretman i resocijalizacija – rekao je Santovac.

Direktor Kancelarije za borbu protiv droga Milan Pekić je ukazao da je saradnja svih institucija veoma važna, ali da problem droga nije problem samo jednog ministarstva, ili samo Vlade, već da je problem droga i sve ono što ona nosi sa sobom, problem celog društva. 
-Droge i posledice koje izazivaju utiču ne samo na zdravstvene probleme, već i na bezbednosne, ekonomske, finansijske, a prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u zadnjih trinaest godina oko 800 ljudi je preminulo direktno od upotreba droga. Najčešća smrt je bila između 25 i 40 godina starosti što govori da su to najproduktivnije godine jednog ljudskog bića – rekao je Pekić.

Tekst: Ljiljana Stupar Grad Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px