Državni sekretar Aleksandar Dujanović obišao rekonstrukciju parka u naselju “Putnikovo”

Zrenjanin - ZELENi GRAD ZRENJANIN

Da podsetimo, Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije opredelilo je proletos 2.357.863,57 dinara za projekat rekonstrukcije parka “Putnikovo” u Zrenjaninu, na osnovu javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

S obzirom da je počela jesenja sezona sadnje, pre nedelju dana počeli su i radovi u tom parku. Nakon što su, uz pomoć mehanizacije, izbušene rupe i pripremljen teren, danas je završeno polaganje sadnog materijala.

Kako objašnjavaju u JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin, prvi deo aktivnosti obuhvata sadnju četinara i lišćara, konkretno borova, svilenih borova, jela, kedrova, a od lišćarskih vrsta, breza, jasena, lipa, pri čemu se vodi računa da se nove sadnice uklope u postojeći sadni materijal, a ukupno je zasađeno više stotina mladica.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022