Pregled programskih aktivnosti Kulturnog centra do 3. februara 2023.

Zrenjanin – Kulturni centar

Podelite vest

STRUČNA TRIBINA O VINU – Utorak, 24. januar – 18 časova

Stručno predavanje za vinogradare, proizvođače vina i sve one koji žele da saznaju nešto više o samoj proizvodnji vina sa osvrtom na svetska iskustva kada je ta problematika u pitanju sa temom „Vezani sumpor i oksidisano vino“, održaće se u okviru tribinskog programa Kulturnog centra u utorak 24. januara sa početkom u 18 časova u Maloj sali.   Predavač je Šandor Šomođi, diplomirani tehnolog. Moderator je Đorđo Prstojević.                       

Organizatori predavanja su Klub vina Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina.

plakat vezani sumpor i oksidisano vino 24. januar 2023.godine

Program sadrži uvodno predavanje sa multimedijalnom projekcijom, diskusiju na temu izlaganja a nakon diskusije sledi degustacija uzoraka vina koja pokazuje predmetne probleme i njihovo rešenje.

IZLOŽBA „BALKANSKA KULA“ od 26. januara do 7. februara

Izložbena celina „Balkanska kula“ koju  čini desetak radova – ulja na platnu,  likovnog umetnika Aleksandra Bajunovića predstaviće se zrenjaninskoj publici od 26. januara do 7. februara u salonu Kulturnog centra. Osnovna autorova  likovna ideja inspirisana je čuvenom slikom „Vavilonska kula“.  Svoje  interesovanje usmerio je ka nezavršenim balkanskim kućama koje, po autoru, predstavljaju utopiju. Autor u isto vreme preispituje  ruralnu sredinu, patrijahalnu zaostavštinu i ulogu oca u vremenu globalističkih, političkih i ekonomskih previranja. Za likovni stil Ba junovića navodi se da svoje slikarstvo stvara na iskustvima poentilizma i naivnog slikarstva.

Više o radu i izložbi Aleksandra Bajunovića pogledajte na www.kczr.org u tekstu dr um. Borjane Mrđe i biografiju autora. Otvaranje izložbe zakazano je za četvrtak, 26. januar u 19 časova.

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN Ciklus animiranih filmova „Dani zanimacije“

Četvrtak, 26. januar – Film: „Vonjavi pas u Parizu“. U saradnji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra u toku januara organizovan je Francuski filmski karavan u okviru kojeg  se  emitovao ciklus pod nazivom „Dani z’animacije“. U četvrtak, 26. januara ciklus se završava sa prikazivanjem   animiranog  dečjeg filma „Vonjavi pas u Parizu“. Projekcija počinje u 20 časova. Ulaz  je besplatan.

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

Fejsbuk strana KCZR –  Subota, 28. januar – 10 časova. U subotu, 28. januara na programu je snimak posete Gradskoj narodnoj bilioteci „Žarko Zrenjanin“ i njenom „Tinejdž kutku“. Snimak  se prikazuje na Fejsbuk stranici Kulturnog centra sa početkom u 10 časova.

FILMSKI MATINE Nedelja, 29. januar – 11 časova

Film „Faraon, divljak i princeza“ U okviru filmskog matinea u nedelju, 29. januara u Kulturnom centru prikazuje se porodični animirani  film „Faraon, divljak i princeza“.  Početak projekcije je u 11 časova a karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

film 26. 1. 2023.
prateca likovni salon 30x30

LIKOVNI SALON „30X30“ OD 1. FEBRUARA U KULTURNOM CENTRU PANČEVA

Likovni salon „30X30“ od 1. do 25. februara predstavlja se u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva (ul. Vojvode Mišića br. 1.). Otvaranje salona zakazano je u sredu, 1. februara u 19 časova. U okviru izložene celine koja je rezultat prošlogodišnjeg 17. likovnog konkursa koji raspisuje zrenjaninski Kulturni centar u saradnji sa autorom mr Milutinom Mićićem, predstavljaju se radovi 183 autora, (odabranih od strane tročlanog žirija) koji su učestvovali na ovom međunarodnom likovnom takmičenju. Pored slobodne teme, problemski zadatak konkursa dat je pod nazivom „Preobraženje čoveka – Isus je to uradio – Možemo li i mi?“.

PROMOCIJA NAJNOVIJE ZBRIKE PRIČA ŠIMONA A. ĐARMATIJA – „ŽIVOT UME DA BUDE FER“

Petak, 3. februar – 19 časova. Nakon uspešno održane i rado posećene zrenjaninske promocije knjige „Ljubav u Orlovatu“ u novembru prošle godine, publiku i čitaoce u Kulturnom centru očekuje u petak,  3. februara promocija najnovije  zbirke priča „Život ume da bude fer“, publiciste, pisca, humoriste, univerzitetskog profesora…

autora i koatora velikog broja udžbenika, monografija, stručnih radova, učesnika mnogih radijskih emisija i televizijskih ostvarenja inače, rođenog Zrenjaninca Šimona A. Đarmatija. Knjiga nam donosi nove zapise iz Đarmatijevog života,  koju čini skup priča o vremenu koje je prošlo ali čvrsto sačuvano u (autorovom) sećanju. Značaj ovakvih ostvarenja svakako se ogleda u oslikavanju duha jedne epohe od načina života, intimnih doživljaja, odrastanju, studentskim danima, nezaboravnim putovanjima, ispričano  veselim i odmerenim stilom, toplinom i neizbrisivim šarmom.

Promocija će se održati u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u petak. 3. februara sa početkom u 19 časova. Na promociji, pored autora o knjizi će govoriti Dragana V. Todoreskov, recenzent i Jasmina Bukvić, urednica izdanja iz izdavačke kuće Sezam Book.

KONCERT I PROMOCIJA ALBUMA ALICE IN WONDERBAND: „RikaTaka: New Balkan Rhythm”

Petak, 3. februar – 20 časova Domaći sastav  Alice in WonderBand održaće promotivnu turneju povodom novog albuma „RikaTaka: New Balkan Rhythm”, koji je 4. novembra objavila ugledna nemačka kuća  „CPL-Music”. Zrenjaninski koncert i promocija albuma održaće se na velikoj sceni Kulturnog centra u petak, 3. februara sa početkom u 20 časova. Nakon Zrenjanina sa novim albumom, sastav će nastupati  u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Somboru i Pančevu.

O albumu, koncertu i sastavu navodi se sledeće:

«Ovo su drugačiji zvuci Balkana! Na svom debi albumu „RikaTaka: New Balkan Rhythm” duo Alice in WonderBand slavi neobičnu i uverljivu žanrovsku mešavinu. Vodeći publiku na putovanje Balkanom, dvojac se ne boji novih zvukova. S muzičkom tradicijom Balkana spajaju se, tako, akustični zvuci tela kao instrumenta, pri čemu narodne pesme iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Severne Makedonije, Bugarske, Moldavije, Grčke, Turske, Kosova, pa čak i Mađarske, bude radoznalost za bogatu muzičku tradiciju regije.

Album se našao na sedmom mestu decembarske liste i osamnaestom januarske prestižnog panela World Music Charts Europe i desetom mestu Balkan World Music Chart.

Alice in WonderBand su: Ana Vrbaški (glas, telesne perkusije) i Marko Dinjaški (telesne perkusije, glas, didžeridu, bubnjevi). Njihov koncertni nastup podrazumeva i organski upliv semplova, pažljivo pripremanih u studijskim uslovima.»

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px