Povodom obeležavanja kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ pušteno 27 narandžastih gerbera sa Malog mosta

Zrenjanin - 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

Povodom obeležavanja kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ danas je sa Malog mosta pušteno 27 narandžastih gerbera, kao simbol broja žena koje su u 2023. izgubile život od strane nekog člana porodice, a u organizaciji Ženske odborničke mreže Skupštine grada Zrenjanina, Centra za socijalni rad i Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Grada Zrenjanina –  “Most”. Podršku je dao i Grad Zrenjanin.

Lepa Željski koordinatorka Ženske odborničke mreže Skupštine grada Zrenjanina ukazala je da se Zrenjanin i ove godine priključio globalnoj kampanji “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

“Kao i svake godine, Grad Zrenjanin se priključuje globalnoj kampanji “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. Ta kampanja traje 16 dana, počinje 25. novembra i završava se 10. decembra sa Danom ljudskih prava. Grad Zrenjanin kao i uvek učestvuje u ovoj kampanji, ali ne samo 16 dana u okviru ove kampanje nego 365 dana godišnje. Radi se na prevenciji svih nasilnih oblika ponašanja, kako kod dece tako i kod starjih, a sama kampanja “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ nam govori dosta toga, da je nasilje opšta globalna pojava, da se pojavljuje u svim strukturama i u svim dobima.

Važno je istaći da žene trpe nasilje u svojim kućama od svojih partnera ili nekih bližih članova porodice ili domaćinstva. Prošireno je i na srednju školu i formiran je tim za prevenciju vršnjačkog nasilja, što lokalna samouprava radi u saradnji sa centrom za socijalni rad i svim ostalim relevantnim institucijama.

Možemo reći da je u državi Srbiji u prethodnih godinu dana, kako govori statistika, ubijeno 27 žena od strane partnera ili nekog bliskog, ali da ta brojka nije potpuna, jer se nikad ne zna koliko žena je stradalo na neki neposredan način od strane posledica nekog psihičkog ili druge vrste nasilja. Kao i do sada, pomagaćemo u svim oblicima podrške ženama, deci, i svima ostalima kojima je to potrebno. ”, rekla je Lepa Željski, koordinatorka Ženske odborničke mreže.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px