Simboličnim sađenjem japanske ukrasne šljive, danas je u Zrenjaninu počela ovogodišnja akcija “Zelena Srbija”

ZELENA SRBIJA

Simboličnim sađenjem japanske ukrasne šljive, danas je u Zrenjaninu počela ovogodišnja akcija “Zelena Srbija” koju realizuje Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, u saradnji sa gradovima i opštinama i diplomatskim predstavništvima – ambasadama u Beogradu.

sadnice zrenjanin 2ambasadora 009
Ambsador Južne Koreje u srbiji
sadnice zrenjanin 2ambasadora 014
Ambsadorka Australije

Zrenjanin su ovim povodom posetili Če Hjong Ćan, ambasador Južne Koreje, i Rut Stjuart, ambasadorka Australije.

Ambasadorka Australije Rut Stjuart, koja nikada pre nije bila u Zrenjaninu, izjavila je da oduševljena toplom dobrodošlicom i da je veoma zadovoljna što učestvuje u jednoj ovakvoj akciji.

– Vojvodina je vrlo slična Australiji. Ravnica je, bez mnogo šuma, i svako novo drvo značajno doprinosi poboljšanju životne sredine. Bez zajedničke akcije na globalnom nivou biće nemoguće zaustaviti klimatske promene – izjavila je Stjuart.

– Južna Koreja je planinska zemlja koja je ostala bez svog šumskog fonda u japanskoj okupaciji i korejskom ratu. Zato se pošumljavanju i ozelenjavanju pridaje velika važnost. To nam je važnije od privrede. Bez šuma nam prete prirodne katastrofe velikih razmera i zato smo sa oduševljenjem pružili podršku jednoj akciji kao što je ova današnja – izjavio je Če Hjong Ćan.

sadnice zrenjanin 2ambasadora 031
Ambsadorka Australije
sadnice zrenjanin 2ambasadora 080
Ambsadorka Australije
sadnice zrenjanin 2ambasadora 057
Ambsadorka Australije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *