Simboličnim sađenjem japanske ukrasne šljive, danas je u Zrenjaninu počela ovogodišnja akcija “Zelena Srbija”

ZELENA SRBIJA

Simboličnim sađenjem japanske ukrasne šljive, danas je u Zrenjaninu počela ovogodišnja akcija “Zelena Srbija” koju realizuje Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, u saradnji sa gradovima i opštinama i diplomatskim predstavništvima – ambasadama u Beogradu.

sadnice zrenjanin 2ambasadora 009
Ambsador Južne Koreje u srbiji
sadnice zrenjanin 2ambasadora 014
Ambsadorka Australije

Zrenjanin su ovim povodom posetili Če Hjong Ćan, ambasador Južne Koreje, i Rut Stjuart, ambasadorka Australije.

Ambasadorka Australije Rut Stjuart, koja nikada pre nije bila u Zrenjaninu, izjavila je da oduševljena toplom dobrodošlicom i da je veoma zadovoljna što učestvuje u jednoj ovakvoj akciji.

– Vojvodina je vrlo slična Australiji. Ravnica je, bez mnogo šuma, i svako novo drvo značajno doprinosi poboljšanju životne sredine. Bez zajedničke akcije na globalnom nivou biće nemoguće zaustaviti klimatske promene – izjavila je Stjuart.

– Južna Koreja je planinska zemlja koja je ostala bez svog šumskog fonda u japanskoj okupaciji i korejskom ratu. Zato se pošumljavanju i ozelenjavanju pridaje velika važnost. To nam je važnije od privrede. Bez šuma nam prete prirodne katastrofe velikih razmera i zato smo sa oduševljenjem pružili podršku jednoj akciji kao što je ova današnja – izjavio je Če Hjong Ćan.

sadnice zrenjanin 2ambasadora 031
Ambsadorka Australije
sadnice zrenjanin 2ambasadora 080
Ambsadorka Australije
sadnice zrenjanin 2ambasadora 057
Ambsadorka Australije

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *