Gradonačelnik i direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova potpisali Sporazum o saradnji

Beograd - Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova

Gradonačelnik Simo Salapura i direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova Ivica Lazović potpisali su danas u Beogradu Sporazum o saradnji, a Grad Zrenjanin prva je lokalna samouprava koja je potpisala ovakav dokument.

Potpisivanju su prisustvovali Milan Pekić, direktor Kancelarije za borbu protiv droga Republike Srbije i Goran Rakić, pravobranilac Grada Zrenjanina.

– Očekujemo jaču mrežu i značajna pojačanja, a isto tako otvorićemo i saradnju u pogledu upravljanja kvalitetom, naime, mi ćemo biti prvi republički organ koji je sproveo proceduru upravljanja kvalitetom koji će se širiti i na lokal, tako da ćemo naša iskustva nesebično podeliti sa Gradom Zrenjaninom kako bi se upravljanje kvalitetom u korist građana upotrebljavalo i na lokalnom nivou i kako bi se dizao kvalitet usluga. To je jedan moderan alat koji Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu već dve godine promoviše i implementira u izvršnu vlast, u ministarstva, a ideja jeste da se širi na lokal. 

Nadamo se da će Zrenjanin biti dobar partner u tom smislu  – rekao je Lazović.

Kazao je i danas potpisan Sporazum otvara vrata toj, ali i svakoj drugoj saradnji, u pogledu radnih sporova i ostalog.

-Otvaramo novo partnerstvo, a rekao bih i prijateljstvo koje se razvija već nekoliko godina zahvaljujući gradonačelniku – rekao je on.

Gradonačelnik Salapura rekao je da je današnjim potpisivanjem Sporazuma zapravo ozvaničena saradnja Grada Zrenjanina i Agencije i podsetio na nedavnu posetu direktora Lazovića našem gradu kada je organizovan radni sastanak. 

Na tom sastanku rečeno je da Agencija može da bude od posebne koristi lokalnim samoupravama i upravo ta činjenica bila je razlog posete Zrenjaninu.

Tom prilikom razmotrene su mogućnosti zbog neminovnih radnih sporova koji se javljaju u svim organizacionim jedinicama, i u privatnom i u javnom sektoru.

– U javnom sektoru, međutim, ti sporovi su dugotrajni, nasleđeni, iziskuju velike troškove, a vrlo često su podložni mirnom rešavanju. Ova agencija smanjuje taj proces i visinu troškova, spor svodi na glavni iznos, benefite imaju svi učesnici u procesu. Agencija takođe i pomaže kod kolektivnog pregovaranja, prevencije štrajka i slično. Ove mehanizme i Vlada Srbije je preporučila svim korisnicima javnih sredstava, uključujući i lokalne samouprave – objasnio je tada Lazović.

Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova organ je državne uprave Republike Srbije koji postoji duže od dve decenije, tokom kojih je rešio preko 20 hiljada kolektivnih i individualnih radnih sporova. Predstavlja savremen princip rešavanja radnih sporova, u cilju rasterećenja sudstva, ali i socijalnog dijaloga između poslodavaca i zaposlenih.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px