Završena adaptacija Pozajmnog odeljenja Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“

Zamenik gradonačelnika obišao završne radove na adapaciji Pozajmnog odeljenja Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“

Nakon više od godinu dana radova na adaptaciji Pozajmnog odeljenja Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, odeljenje je, na starom mestu, a u novom ruhu primilo prve korisnike. Sve vreme tokom trajanja radova, korisnicima je bio dostupan operativni fond Pozajmnog odeljenja koji je bio smešten na Dečjem odeljenju biblioteke.

Tim povodom, završene radove je danas obišao Saša Santovac, zamenik gradonačenika Zrenjanina.

-Grad Zrenjanin ima jednu srećnu okolnost što se u samom centru grada nalazi veliki broj kulturnih ustanova, od Biblioteke, Pozorišta, Muzeja, Galerije, i kada dođete u Zrenjanin imate privid u samom centru grada u reprezentativnim objektima i imate mogućnost da uđete u te ustanove. Ono što je još dodatno veoma značajno, nije samo to odlika, nego je odlika da mi i ulažemo u te ustanove i jedan od primera je i ovaj u Biblioteci, gde osim od 1,2milionadinara koliko je opredeljeno od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Zrenjanin je opredelio za ovu namenu 5 miliona 545 hiljada dinara, kako bi odeljenje u potpunosti bilo adaptirano, rekao je Santovac.

Direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ Milan Bjelogrlić rekao je da je najfrekventnije javno odeljenje zrenjaninske biblioteke, Pozajmno odeljenje, prostor sa najviše publikacija i korisnika u odnosu na ostala javna odeljenja, bilo u najlošijem stanju.

-Neophodno je bilo reagovati i započeti opsežne radove koji će, kao rezultat imati adekvatniji smeštaj i zaštitu bibliotečko-informacione građe.Godinama unazad postoji ne samo velika želja zaposlenih u biblioteci, već i neodložna potreba da se Pozajmno odeljenje učini savremenim i funkcionalnim prostorom u kome će korisnici zaista moći da uživaju i brže i lakše pretražuju fond, kazao je Bjelogrlić i zahvalio se lokalnoj samoupravi Zrenjanin na značajno ukazanoj podršci, kao i Ministarsvu kulture i informisanja Republike Srbije.

Prethodnih godina renovirano je i Naučno odeljenje, a parcijalno, kroz projekte, uređivanoje i Dečije odeljenje.

izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. divno je što je komletna biblioteka renovirana tako treba srediti i sve ostale ustanove od javnog značaja

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022