Nastavak reformi u upravljanju lokalnim finansijama: Zrenjanin u projektu RELOF3, podržanom od Vlade Švajcarske

Zrenjanin – Relof 3

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisao je danas, na svečanosti u “Madlenianum operi i teatru” u Zemunu, Memorandum o saradnji u okviru projekta RELOF3 (“Reforma lokalnih finansija”), čime naš grad nastavlja aktivnosti započete još 2016. godine i među odabranim je lokalnim samoupravama u Srbiji koje su uključene u treću fazu realizacije projekta.

Svečanim potpisivanjem sporazuma o saradnji između Projekta „Reforma lokalnih finansija u Srbiji III“ (RELOF3) i čelnika deset lokalnih samouprava, nastavljena je podrška Vlade Švajcarske u unapređivanju upravljanja lokalnim javnim finansijama, nadzora nad lokalnim javnim i drugim preduzećima u vlasništvu gradova i opština, kao i nadzora nad indirektnim budžetskim korisnicima.

U narednom periodu, uz Zrenjanin, Kragujevac, Novi Pazar, Pirot, Sremska Mitrovica, Užice, Babušnica, Mali Zvornik, Raška i Žabalj će, uz podršku projekta RELOF3, jačati kapacitete uprava, lokalnih javnih i drugih preduzeća u vlasništvu gradova i opština, kao i indirektnih budžetskih korisnika za primenu principa dobrog upravljanja. 

 
Šef razvojne saradnje Ambasade Švajcarske u Srbiji Rihard Koli podsetio je da Švajcarska podržava lokalne samouprave u Srbiji u unapređivanju upravljanja javnim finansijama i boljem nadzoru nad javnim preduzećima već sedam godina. 
“Naš cilj je da ova podrška doprinese efikasnosti i ekonomičnosti koje će obezbediti bolje usluge građanima. Namera je da se kroz RELOF3 pruži sistemska podrška, kako bi se unapredili kapaciteti uprava na lokalnom nivou“, rekao je Koli.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Darko Mitrović istakao je da je, uz podršku Švajcarske Vlade, u prehodnoj fazi projekta RELOF urađena velika promena u nadzoru na radom javnih preduzeća. 

“U skladu sa opredeljenjem Vlade Srbije u pogledu informacione transformacije, proces nadzora nad javnim preduzećima je digitalizovan. Uz podršku projekta RELOF3, informacioni sistem ćemo dalje unapređivati i dodavati nove funkcionalnosti, obezbedićemo obuke za njegovu upotrebu i nastaviti sa jačanjem kapaciteta po pitanju korporativnog upravljanja“, rekao je Mitrović. Cilj je, naglasio je on, da se primenom principa dobrog upravljanja obezbedi odgovorno ponašanje i poslovanje javnih preduzeća, čime bi svako preduzeće postiglo maksimalan nivo efektivnosti rada, odnosno da privreda i građani budu zadovoljni kvalitetom pruženih usluga.

Izvor i opširnije na: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

[email-subscribers-form id="1"]

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px