Uručena auto sedišta za prvih 50 beba rođenih ove godine u Zrenjaninu

Zrenjanin – Sedišta za bebe

Podelite vest

Uručena auto sedišta za prvih 50 beba rođenih ove godine u Zrenjaninu, a obezbeđeno je 100 sedišta više u odnosu na prošlu godinu

Devetu godinu zaredom Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja grada organizuju akciju podele auto-sedišta za bebe.

Roditeljima prvih 50 beba rođenih na početku ove godine u zrenjaninskom porodilištu, a sa prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina, danas su u Gradskoj kući uručena auto sedišta.

Sedišta su uručili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salpura, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević kao i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Jelena Dragić.

Obraćajući se roditeljima beba gradonačelnik je ukazao da je lepo videti takvu sliku u Gradskoj kući.

– Želeli smo da ovu podelu organizujemo što pre, kako bismo rasteretili i vaše kućne budžete i da bebe možete bezbedno voziti u vašim automobilima. Želim da vam se zahvalim što ste se odlučili na hrabar korak, da zasnujete porodicu, na izazovan ali i najlepši korak života kada je u pitanju porodica, a to su deca, naši naslednici. Na nama je da obezbedimo da uslovi za život, odrastanje i školovanje budu još bolji – rekao je gradonačelnik.

Podsetio je i da Grad Zrenjanin u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja tu akciju organizuje od 2014. godine.

sedista za bebe mart 2022 049

Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada ove godine obezbedili su ukupno 160 auto sedišta koja će biti dodeljena u nekoliko navrata.

– Ove godine podelićemo 100 sedišta više u odnosu na prošlu godinu, danas smo podelili 50 sedišta, a to je veoma bitno kako za bezbednost u saobraćaju, posebno naših najmlađih sugrađana, tako i kao podrška porodicama u okviru našeg programa pronatalitetne politike – rekao je novinarima gradonačelnik Salapura.

Ukazao je i da pored te mere – dodele sedišta, pronatalitetne mere obuhvataju niz drugih mera poput obezbeđivanja školskog pribora i torbi, a da će ove godine prvi put biti obezbeđeni besplatni udzbenici za sve učenike prvih razreda osnovnih škola. Salapura je naveo i da grad pomaže i u stipendiranju učenika i studenata, regresiranje troškova u saobraćaju i druge vidove koji su svakako značajna pomoć porodicama.

Tekst i foto: Grad Zrenjanin

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px